Сглобката трепери от справедлив всенароден граждански протест, който може да я помете!

https://svobodnoslovo.eu/politika/sglobkata-treperi-ot-spravedliv-vsenaroden-grazhdanski-protest-koyto-mozhe-da-ya-pomete/116728 SvobodnoSlovo.eu
Сглобката трепери от справедлив всенароден граждански протест, който може да я помете!

Хората масово коментират, че не вярват на никакви политици, без значение дали са управляващи, опозиция или са извън парламента. Всякакви опити от каквито и да е било политически лидери и партии да яхнат всенародния гняв ще бъдат жестоко наказани.

Според мнозина наблщдатели обществото може да бъде поведено само от доказали се граждански лидери и изтъкнати журналисти, които са разследвали престъпленията на властта, които притежават висок праг на доверие. На хората им е писнало и вече трудно се връзват на лъжливи партийни водачи и партийни идеологии.

От наблюденията се вижда, че доста общественици, учени и журналисти мога да изготвят план по който да се извърши реорганизация на управлението и правилно разпределение на обществените ресурсите на държавата. Не е трудно и да се подготви сериозен пакет от законопроекти, чрез които да се наложи жесток контрол върху публичните средства и ресурси.

Няма никакъв проблем да се извърши и подбор на честни и почтени прокурори, полицаи, юристи и съдии, които да поставят начало на съдебна власт и система с нов морал и кредит на обществено доверие. Не е трудно да се създаде звено от разследващи журналисти и юристи, които да подготвят разследвания, с които да бъдат заковани лица, заемащи висши държавни постове и изправени пред съда.

Публично известен факт е, че ако заработят държавните институции по посочения по-горе начин, една огромна част от политиците, банкерите, министри и депутати ще се превърнат в клиенти на темида и ще трябва да доказват как съпругите им са се превърнали в успешни бизнес дами и въртят бизнес за милиони от салоните за красота.

Задачата не е никак лека, но е видно, че сглобката сериозно се е притеснила, тъй като е разбрала, че народът започва да се организира. Вече не действа хаотично, подавайки се на старата римска сентенция -“разделяй и владей”! Именно тези наблюдения докарват до нервен срив управниците и ги карат да се изпускат с реплики като „С терористи няма да разговарям“ по адрес на земеделските производители, забравяйки, че от хляба по-голям няма!

Подобни реплики действат като катализатор, който стимулира съпротивителните сили на гражданското общество и се вижда, че с хляба на народа никой не може да се подиграва. Всичко това влудява сглобката, която знае, че за България спасение дебне отвсякъде.

https://mediamall.info/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.