Шефът на СОС за кмета на Изгрев: Политически еквилибристики, лупинги, пируети и въртележки

https://svobodnoslovo.eu/politika/shefat-na-sos-za-kmeta-na-izgrev-politicheski-ekvilibristiki-lupingi-pirueti-i-vartelezhki/113569 SvobodnoSlovo.eu
Шефът на СОС за кмета на Изгрев: Политически еквилибристики, лупинги, пируети и въртележки

С усмивка чета за опита на кмета на "Изгрев" да "прави помен с чужда пита". Затова пояснявам отново фактите, които са видни от документите в Столичната община. Да, продължавам да твърдя, че господин Делян Георгиев не си е мръднал пръста, за да махне грозните и незаконни павилиони край столичната "Пътна полиция"."

С тези думи реагира председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев на публикацията на кмета на район "Изгрев" в София д-р Делян Георгиев. Вчера той отрече предно твърдение на председателя на СОС, че не си е свършил работата и няма никакви заслуги за премахването на 11 незаконни павилиона в района на КАТ.

Георги Георгиев нарича поведението на районния кмет "широко затворени очи за незаконните павилиони" и разяснява:

    Основната заслуга за това (премахването на павилионите - бел. ред.) е на главния архитект Здравко Здравков. Господин кметът на "Изгрев" да отговори колко пъти, кога и как е проверявал законността и редовността на преместваемите обекти в района му. Длъжен е да го прави, защото това задължение му е вменено от общинския съвет.

  Нека покаже протоколи и доказателства от такива проверки, вече и официално му изисках тази информация. Хронологията и фактите:

    - още в средата на май 2022 година общинският строителен контрол при арх. Здравков възлага геодезическо заснемане на павилионите край КАТ-София;

    - на 31 май заснемането е готово;

    - на следващия ден (1 юни, 2022 г.) е изпратено на "Изгрев" с указание за незабавна проверка и предприемане на действия;

    - 2 юни, съвместна проверка на общинския строителен контрол при арх. Здравков, инициирал проверката и служители на "Изгрев" установява, че нито един от павилионите няма разрешение за поставяне.

Всичките 11 акта са издадени и обявени от общинския строителен контрол към Столичната община. Не към район "Изгрев", а от екипа на главния архитект на София. Именно Здравков издаде 11-те заповеди за премахване на незаконно поставените павилиони.

    Такива са фактите. Такава е истината. Всичко останало са политически еквилибристики, лупинги, пируети и въртележки.

   А за господин Делян Георгиев остава да ни отговори ще си мръдне ли пръста да се разграничи от добрите си контакти с руската посланичка, която му ходи на гости, още ли смята за излишно градинско пространство в града да се именува на Борис Немцов и какво мисли, на кого принадлежи Крим. Все въпроси, пред които пребоядисаният като кандидат на Промяната не може да стои с широко затворени очи.

https://19min.bg/

1 Коментара

Тина

преди 9 месеца

Не знаех, че въпросът за Крим може да бъде важен при избора на кмет. Д. Георгиев облагороди кв. Изток, който под ръководството но герберите беше заприличал на пустиня със змии и плъхове. Бих гласувала за него отново, ако беше се явил като независим кандидат.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.