Сигнал: Ето ги схемите на Здравко Здравков по морето – участват Цонко Кметъла и Живко Суджука (СНИМКИ)

Губернаторът е с апетит за известния ресторант "Сол и пипер" в Балчик

https://svobodnoslovo.eu/politika/signal-eto-gi-shemite-na-zdravko-zdravkov-po-moreto-uchastvat-conko-kmetala-i-zhivko-sudzhuka-snimki/113798 SvobodnoSlovo.eu
Сигнал: Ето ги схемите на Здравко Здравков по морето – участват Цонко Кметъла и Живко Суджука (СНИМКИ)

Губернаторът е с апетит за известния ресторант "Сол и пипер" в Балчик

След освобождаването на добрия в схемите, но за сметка на това некомпетентен областен управител на Добрич от БСП, Здравко Здравков , общинските съвети в областта се почувстваха облекчени. Стана ясно, че Здравков е заинтересован да постави ръка върху известния ресторант на първа линия в Балчик, "Сол и пипер".

След като разбраха, че Здравков е отстранен, съветниците в общините се сдобиха със смелост и признаха, че този "червен губернатор" е изпълнявал желанията на определена група политици.

Например е взето важно решение от Общинския съвет на Каварна, което е свързано с минералните извори в общината. Решено е, че тези извори трябва да бъдат управлявани от самата община. Обаче след като двама бивши кметове на Каварна се намесиха и се споразумяха с Здравков да го отмени, тъй като спонсорите на бившата кметица Нина Ставрева – Цонев Вальо – Цуцито и бившият депутат Живко Мартинов – Суджука, използват водата за 0,03 ст. И Здравков се съгласи да ги защити.

Той също си отмъсти и на Общинския съвет в Крушари, упражнявайки системен тормоз върху него. Надяваме се, че новите областни ръководители ще обърнат внимание на съмнителни конкурси и назначения, които Здравков е направил, като редовно е пренебрегвал прозрачността, тъй като смята, че може да прави всичко, което иска, твърдейки, че така му е казано от президентството.

Има и въпроси относно назначенията, които той е направил в областта съгласно инструкциите на Корнелия Нинова. Например главният юрисконсулт на ВиК-Добрич и НАП-Добрич имат връзка с Калоян Методиев и Корнелия Нинова.

Един от най-близките помощници в схемите на Здравков е главният юрисконсулт Росица Борисова, която се занимава с търсене на правни основания, с които да бъдат отменени решения на Общинския съвет в Каварна. Такива случаи са например минералната вода и таксата за "битови отпадъци".

Росица Борисова също шантажираха хора, включително оценители по сделки, служители на държавни дружества и институции, както и собственици на имоти чрез заплахи, че ще им се причинят неприятности, ако не изпълнят техните желания.

Те дори изнудваха определени лица, инвеститори и обикновени граждани, както и служители и общински съветници в местни администрации. Това включваше заплахи, че ще бъдат дадени на съд и правоохранителните органи.

Източник: narod.bg

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.