Скандал! Пернишката наркомафия и отломки от бившата СИК влизат в политиката през общинския съветник на ИТН в Трън Симеон Иванов

Ортак на общинаря е арестуваният през 2014 г. с 30 кг. амфетамин Росен Закс

https://svobodnoslovo.eu/politika/skandal-pernishkata-narkomafiya-i-otlomki-ot-bivshata-sik-vlizat-v-politikata-prez-obshtinskiya-savetnik-na-itn-v-tran-simeon-ivanov-2/142271 SvobodnoSlovo.eu
Скандал! Пернишката наркомафия и отломки от бившата СИК влизат в политиката през общинския съветник на ИТН в Трън Симеон Иванов

Ортак на общинаря е арестуваният през 2014 г. с 30 кг. амфетамин Росен Закс

Зловеща мутренска инвазия на общинския съвет в общ. Трън заплашва мира и спокойствието в малката и китна община, алармираха политически опоненти на ИТН в града, скандализирани от факта, че съветникът Симеон Иванов е ортак на зловещия пернишки криминал от руски произход Росен Закс.

 

Самият Иванов притежава малък бизнес, който върти през фирмата си СИМЕОН ИВАНОВ - МОМЧИ ЕТ, ЕИК/ПИК 200451368 е основана на 31 Октомври 2008, със седалище в гр. Перник, с предмет на дейност продажба та хранителни стоки и земеделска продукция.

 

Сред жителите на Трън обаче той е по-известен като пипало̀ на някогашната групировка СИК. Лошата му слава идва от съдружието му с въпросния руснак Закс през дружеството

С.А.С. ООД с ЕИК/ПИК 113053452, където общинарят Иванов е заедно с разпространителя на дрога и бивш представител на СИК за Перник Росен Закс.

Преди 10 години, при акция на ДАНС в Пернишко бяха иззети 30 кг. амфетамин. В рамките на операцията е задържан пернишкият бизнесмен Росен Закс, но след разпит обаче бива освободен.

 

Дилърът официално отглежда расови коне в пернишкото село Боснек. Той е и концесионер на опасния язовир „Стефаново“.  Преди години той е и шеф на СИК в града.

 

“Закс е изключително близък с Румен Николов – Пашата. Вероятно няма общо с производството на амфетамин и с неговото разпространение, а е ползван само за база“, заявиха през 2014 г. негови съграждани пред сайта “Мироглед”.

 

Сикаджията е с руско потекло, а фамилията му е рядко срещана. Два пъти е  бил женен и има три деца – едно от първия брак и две от втория, припомнят си съгражданите му. За разлика от него общинският съветник Симеон Иванов, въпреки солидната си възраст, никога не е създавал семейство, няма и деца.

 

Припомняме, че служителите на Държавна агенция „Национална сигурност”, под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник, преди 10 години проведоха специализирана операция на територията на област Перник за предотвратяване на трафик на наркотични вещества. При извършените оперативно-следствени действия бяха иззети 30 броя прозрачни найлонови плика с общо тегло 30 кг, съдържащи бели таблетки амфетамин (около 180 000 броя таблетки), с лого на „Каптагон”.

 

Иззет бе и лек автомобил. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а от НК. Двама български граждани бяха задържани за срок до 24 часа, единият от които е Росен Закс, а едно лице бе обявено за издирване заради съпричастност към престъпните действия. Акцията на ДАНС е проведена в района на Пернишкото село Боснек, научи "Мироглед". По непотвърдена информация дрогата е намерена в имот на Росен Закс, който е служил за депо на дрогата, от където тя и поемала към дискотеки и бардаци в цялата област.

 

“Сега този човек има солидно представителство и излаз към най-апетитните общински сделки благодарение на ортака си Симеон Иванов, който използва ИТН за своя ракета-носител. Нищо чудно утре и за депутат да го издигнат, а ние ще се чудим кой покровителства дилърите на дрога и групировките”, не сдържаха възмущението си жители на Трън.

Източник: crimesbg.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.