Скандал! Жителите на Ст. Град и Малинова долина на бунт срещу отцепника от ДПС Мюмюн Мюмюн-“Мони”! Със заплахи, лъжи и рекет хасковският депутат отнемал от хората златни парцели

100 и кусур страници с имоти се водят на никому неизвестния депесар. Кой му позволява да дерибейства в столицата зад гърба на МВР и прокуратурата?

https://svobodnoslovo.eu/politika/skandal-zhitelite-na-st-grad-i-malinova-dolina-na-bunt-sreshtu-otcepnika-ot-dps-myumyun-myumyun-moni-sas-zaplahi-lazhi-i-reket-haskovskiyat-deputat-otnemal-ot-horata-zlatni-parceli-2/138219 SvobodnoSlovo.eu
Скандал! Жителите на Ст. Град и Малинова долина на бунт срещу отцепника от ДПС Мюмюн Мюмюн-“Мони”! Със заплахи, лъжи и рекет хасковският депутат отнемал от хората златни парцели

100 и кусур страници с имоти се водят на никому неизвестния депесар. Кой му позволява да дерибейства в столицата зад гърба на МВР и прокуратурата?

Близо 150 страници с ултра скъпи имоти на топ софийски локации откриваме в Имотния регистър срещу името на никому неизвестния до скоро Мюмюн Сезгин Мюмюн. Той предпочитал към него да се обръщат с “Мони”. Дали по примера на уличените в явен хомосексуализъм Илхан Кючук и Валентин Тончев, или заради напиращата в него женственост, можем само да предполагаме.

Може би и ние нямаше да намерим повод да проверим партидите му в кадастъра ако през изминалата седмица той не беше се обозначил като депутат, решил да избяга от групата на ДПС в НС. До тогава, в дългата си практика на парламентарни репортери и политически анализатори, не се бяхме натъквали на името му – господинът не е сторил мукаят нито да се изкаже, нито да демонстрира каквато и да е активност, произтичаща от публичния му пост.

Дамската част от екипа ни отчита като грешка, че едва сега удостояваме Мюмюн с внимание, т.к. видно от Имотния регистър, той е един впечатляващо богат мъж, роден през 1983 г. Макар в официалната си биография да се представя като младежки активист, доскорошен общински съветник в Хасково и лауреат на множество политически академии, на негово име се водят цели 6 фирми, с шест или седем-цифрени обороти всяка. И стотици декари парцели, върху които като гъби никнат блокове за хиляди евро квадратния метър. Информация как е забогатял толкова бързо и неприлично обаче липсва. В Хасково семейството му винаги са били средна ръка хора, нямат и крупни бизнеси. Поне докато Мюмюн и родата му не започнат да консумират властта на гърба на ДПС.

Броженията в Движението за права и свободи дадоха смелост на група жители от софийските квартали “Студентски град” и “Малинова долина” да се свържат с редакцията ни, хвърляйки светлина върху извън парламентарното житие-битие на родения в Хасково “Мони”.

Оказва се, че той не е смогвал да излезе на трибуната защото най-вероятно е бил прекалено зает да трупа имоти чрез рекет и заплахи на дребни собственици, ако вярваме на потърсилите ни хора.

 

По думите им, още през 2020 г., когато Мюмюн Мюмюн е общински съветник и зам.-председател на ОбС в родното си Хасково, група яки и добре сложени мъже слезли от грамаден джип на столичната ул. “Професор Стоян Киркович” в Студентски град, където тогава имало само поляни. Минути по-късно към тях се присъединили петима граждани - собственици на зелените площи. Темата била покупко-продажба на апетитните терени, а мутрите представлявали инвеститора Мюмюн Мюмюн и фирмите му “Грийн Касъл” ЕООД и “Грийн Касъл Груп” ЕООД. Разговорът бил кратък, но съдържателен: “Или продавате на нас веднага, или кметът (бел.ред.: по онова време това е районният градоначалник на “Витоша Теодор Петков) ще ги отчужди и няма да видите нито стотинка”. Съгледвачите уточнили, че реално собствениците притежавали “въздух”, защото площите били влезли в някакъв никому неизвестен план за прокарване на шосе в Студентски град и до една година нямало да могат да се продават. Ако обаче хорицата склонели да ги дадат на техния “патрон” Мюмюн Мюмюн, който бил голяма клечка в ДПС, “с един телефонен разговор нещата щели да се оправят” и бумагите с бъдещото шосе да отидат в коша.

 

Притежателите на терени първоначално отказали щедрата оферта, защото паралелно водили преговори с няколко конкурентни инвеститори и дори били пред сключване на сделка. Мюмюн обаче не мирясал и след седмица гавазите му започнали същински телефонен терор над собствениците. Малко по-късно пък на място цъфнали служители от р-н “Витоша”, опънали техника и започнали да замерват нещо. “Път ще се прави тук. Може да е шосе, може и да е булевард…”, измънкал един геодезист, а паниката сред притежателите на терени започнала да нараства.

 

Последвала втора среща, на която пратениците на депутата били още по-конкретни: “Имате поздрави от г-н Мюмюн Мюмюн от гр. Хасково и от народния представител г-н Рамадан Аталай (бел.ред.: тогава той беше депутат и водач на листа в Хасково), нали го знаете кой е?”

 

Собствениците, които до тогава хал хабер си нямали от йерархията в ДПС трябвало да научат, че Аталай е влиятелен човек, който притежавал половината Студентски град и лично препоръчал на своя приятел Мюмюн Мюмюн да започне да строи на въпросното място.

 

Изплашени, че могат да се простят с мечтата да продадат ставащите все по-апетитни площи, героите от днешния разказ в края на краищата се съгласяват да продадат на Мюмюн Мюмюн наследството си. Условията били повече от унизителни - по един малък апартамент за обезщетение и сравнително дребна сума в брой - далеч по-мижава от алтернативните оферти, които са получили преди отцепника от ПГ на ДПС да се полакоми за собствеността им.

 

Три години по-късно, в навечерието на местните избори през 2023 г., същите хора научават, че никога не е имало план за строеж на шосе през земите им. Това били спекулации на стария районен кмет и администрацията му, които видимо били в комбина в Мюмюн Мюмюн за измамата.

 

Докато пишем днешната статия, бяхме свързани и със собственици на парцели в съседната “Малинова долина”, които имали аналогични дертове с фирмите на хасковския ренегат “Грийн Касъл” ЕООД и “Грийн Касъл Груп” ЕООД.  След разговор с поредните заплашвани и рекетирани от Мюмюн Мюмюн се ангажираме да разкажем и тяхната история.

 

За финал бихме искали да попитаме кой позволи години наред ДПС да се превърне в бърза писта за забогатяване на случайни хора като лицето Мюмюн Сезгин Мюмюн, който в уютната анонимност на никому неизвестен депутат стана милионер в евро, крупен строителен бос, дерибей и изедник въпреки младата си възраст. “Бащите и дядовците ни ги биха и мъчиха по затворите за да може хасковският “Мони” да богатее на наш гръб. За това ли се борихме?”, попита наш читател от Хасково, погнусен от днешния разказ.

Източник: crimesbg.com

2 Коментара

Emigrant

2 months before

Ако Пеевски не беше разрушкал кошера с осите, нямаше да излязат наяве далаверите на "пазителите на етническия мир". Оказа се, че за този етнически мир България плаща огромна кръвнина. Изплувалите през последната седмица факти за далавери, стаи със злато и безкрайни списъци с имоти доказват корпоративния характер на ДПС. Етническият мир е само един параван - имунитет срещу проверки и разследвания.

Коментирай

Emigrant

2 months before

Ако Пеевски не беше разрушкал кошера с осите, нямаше да излязат наяве далаверите на "пазителите на етническия мир". Оказа се, че за този етнически мир България плаща огромна кръвнина. Изплувалите през последната седмица факти за далавери, стаи със злато и безкрайни списъци с имоти доказват корпоративния характер на ДПС. Етническият мир е само един параван - имунитет срещу проверки и разследвания.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.