След серия срещи за СОС: Никой не обяви подкрепа за Бонев

https://svobodnoslovo.eu/politika/sled-seriya-sreshti-za-sos-nikoy-ne-obyavi-podkrepa-za-bonev/121426 SvobodnoSlovo.eu
След серия срещи за СОС: Никой не обяви подкрепа за Бонев

След серия срещи днес ПП-ДБ/"Спаси София" не получиха толкова необходимата допълнителна подкрепа за излъчване на председател на Столичния общински съвет.

Представителите на първата сила в СОС, водени от кмета Васил Терзиев и кандидата за председател Борис Бонев, се срещнаха последователно с БСП, "Възраждане" и "Синя София" (КОД, които имат 3-ма съветници в общинския съвет, а на изборите излъчиха за кандидат-кмет Вили Лилков, б.р.).

И трите формации обявиха, че ще пдокрепят при гласувания политики, които в програмите им съвпадат с тези на ПП-ДБ/"Спаси София". Нито една от партиите обаче не декларира подкрепа за номинацията на Борис Бонев.

БСП и "Възраждане" отказаха да подкрепят Бонев и отговориха на ПП-ДБ/"Спаси София", че отново ще играят със собствени номинации - съответно Диана Тонова и Красимир Гълъбов.

ГЕРБ изобщо не отидоха на срещата.

"Имам информация, че Васил Терзиев е водил разговори с Корнелия Нинова, преди да ни изпрати официална покана. Снощи Георги Свиленски потвърди, че депутатите от БСП ще отидат днес на преговори, тъй като общинските съветници от БСП няма да отидат. Тоест, очевидно вървят пазарлъци отвъд поканите и ние няма да участваме в такива постановки ',, каза предишният председател на СОС, сега общински съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев. 

"Синя София" обявиха, че ще подкрепят общите приоритети, но ще са "дясна опозиция" в СОС. А намирането на мнозинство за председателя на общинския съвет, според "Синя София", е задача на първите партии (ПП-ДБ/"Спаси София" и ГЕРБ-СДС).

offnews

8 Коментара

Червената шапчица

преди 5 месеца

Ние, лесбийките от Полски Тръмбеш и Поликраище, подкрепяме колежката Бориса Бонева.

Коментирай

Настапир Аналниев

преди 5 месеца

Никой не обича педераста от "смучи софия". Ех,бедни ми ,бедни бонбончев , да го духаш!

Коментирай

златен век

преди 5 месеца

ЗЛАТНИЯТ ВЕК НЕ СЕ ПРЕВЪРНА В ЗЛАТЕН МИЛИОН.

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

Имам страхотна идея как да спасим София и да помогнем на госпожата от снимката. Някъде в Искърското дефиле, в близост до град Своге, изграждаме една язовирна стена с височина около 80 - 90 метра и преграждаме дефилето. За по-малко от година язовирът ще се напълни.

Коментирай

Иван Пеев

преди 5 месеца

След като в СОС-а няма достатъчно люто, сол и пипер, той трябва да се изхвърли. Какво ястие става от един буламач?!

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

В Софийско контролирано изпускат няколко язовира ---- Аз пак ви казвам- нужна е една язовирна стена близо до Своге с височина около 80 - 90 метра и преграждаме дефилето. Всичко ще се оправи за софиянци...

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

Влади Горанов ще стане отново финансов министър на герб, защото скоро герб отново ще спечелят изборите и ще направят правителство заедно с дпс. Аре на бас, че така ще стане...

Коментирай

Вграждане в сглобкаТа

преди 5 месеца

ВгъзРаждане ще дадат гъза. Нали затова ги интрубираха в политиката! Ще има и столична сглобка. След варненската където "възродените деДесари подкрепиха ... ТИМ.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.