Смяната на пола на деца да се разреши при определени случаи, предлагат ПП-ДБ

https://svobodnoslovo.eu/politika/smyanata-na-pola-na-deca-da-se-razreshi-pri-opredeleni-sluchai-predlagat-pp-db/142465 SvobodnoSlovo.eu
Смяната на пола на деца да се разреши при определени случаи, предлагат ПП-ДБ

ПП-ДБ внесоха промени в Закона за закрила на детето, забраняващи смяната на пола при деца под 18-годишна възраст, включващи и наказания за лекари, участвали в подобен процес.

Законът обаче предвижда изключение: смяната на пола на деца се разрешава в случаи, когато съществува сериозна опасност за живота или здравето на децата. Ето какво точно гласят промените в Закона за закрила на детето:

Чл. 125б. Забранява се извършването на медицински дейности за промяна на фенотипните и други полови белези на генотипния пол на непълнолетни лица, освен в случаите, когато съществува сериозна опасност за живота или здравето им.

2. Създава се чл. 221б:

„Чл. 221б. Медицински специалист, който наруши член 125б, се наказва с глоба от тридесет до петдесет хиляди лева, а при повторно нарушение – с лишаване от правото да упражнява медицинска професия за срок от шест месеца до две години“.

„На практика този законопроект представлява Троянски кон – привидно изглежда добре, в него има текстове, които защитават децата, има дори забрана за оперативна намеса, но крие вратичка, която отваря вратата на ада. Това е текст, който допуска изключение, привидно медицинско, според което ще могат да бъдат извършвани операции за смяна на пола на деца“, коментира адвокат Ростислава Жекова.

„Защо привидно да е медицинско? Защото, по медицински причини се дават хормони, лекарства, изрязват или отстраняват органи при наличие на болест и за това не е необходим специален законов текст. Това става по т.нар. медицински протокол за лечение на съответната болест, коментира юристът.

„Текстът, който ППДБ искат да бъде въведен в момента, а именно: “освен когато съществува сериозна опасност за живота и здравето им” съществува в подобен вид в западното законодателство от няколко години и създава основни проблеми със смяната на пола на деца там. Това е текстът, който манипулаторите използват, подстрекавайки децата да казват, че ще се самоубият ако не им се смени пола, след което заявяват това състояние като опасно за живота и здравето на детето и правят манипулации и операции за смяна на пола на деца.

Така пострадаха много деца на запад от блокери на половото израстване и от манипулации и операции за смяна на пола, които ги увреждат за цял живот, а манипулаторите и лекарите не носят никаква отговорност за тези действия, защото детето само е казвало, че ще се самоубие ако не му го причинят. И тук няма застраховани – едно от засегнатите деца беше големият син на Илон Мъск, който на 12 г. обяви, че ще се самоубие ако не си смени пола, направи го и няколко години след това разбра, че е сгрешил. Сега има проблеми със здравето и медицински е невъзможно да възстановят щетите по тялото. Историята я разказа самият Илон Мъск и заяви, че от тук насетне ще се бори срещу това осакатяващо законодателство“, коментира Ростислава Жекова.

В отговор Катя Панева от ПП-ДБ, която е един от вносителите на промените в закона, обясни своята версия защо са предложили този текст, разрешаващ изключения от забраната:

„Представете си дете на 5 годишна възраст с диагноза преждевременен пубертет – сериозно състояние, липсата на лечение на което може да доведе до аномалии в растежа, увреждане на костната система и други изключително сериозни здравни и психологически последици.

Лечението, от което то се нуждае, е медикамент – например лупрорелин ацета, който е от групата на т.нар. блокери на пубертета. Те блокират секрецията на лутеинизиращия хормон (LH) и фоликулостимулиращия хормон (FSH) от хипофизата (не е хормонална терапия), което води до спиране на производството на полови хормони като естроген и тестостерон, което от своя страна временно спира пубертетните процеси“, написа депутатката от ПП-ДБ във Фейсбук.

„Според внесените от ИТН текстове – това лечение се забранява, а лекарите, които са го предписали, подлежат на затвор, защото медикаментите, блокерите на пубертета, теоритично могат да бъдат тълкувани като целящи “смяната на биологичния пол”, заяви Катя Панева.

Според нея ПП-ДБ са решили да внесат „насрещен законопроект, който да защити правото на децата от лечение, в случай на доказана медицинска необходимост и правото на българските лекари да вършат своята работа“.

obektivno.bg

14 Коментара

BLIMAN

5 days before

Тия от ПП-ДБ са пълни идиоти...гнусни манипулатори на общесгвеното мнение. Не им се хващайте на въдицат! Никакво гласуване за тях.

Коментирай

Мими Джуката

5 days before

Смяната на пола е НЕВЪЗМОЖНА! Дори и да се направи нещо с медицински и фармацефтини фокуси, след спирането на терапията нещата се връщат там, откъдето са тръгнали. Е, който си го е отрязал - отрязал, ама силикона трябва да се менка периодично; сещай се! Брюкселските бози са проекция на болните им мозъци, доколкото ги имат, върху цялото общество.

Коментирай

moitoi

5 days before

Гърчат се като БЕЗполови червеи!!!Лорер каква работа има да се бърка в България ???Не съм чул за българин-политик в Израел!!!Забравих !!!Там ако не си евреин не получаваш гражданство !!!

Коментирай

moitoi

5 days before

Това че 3% в Света имат комплекс и трябва да оплескат живота на останалите които да се чустват малоценно-безполезни като ТЯХ !!!

Коментирай

Росен Банов - синоптик

5 days before

Генетично увреден еврейски изрод!!! Вън от България!!!!!!!!

Коментирай

Андрей К

5 days before

Ще ви сменя пола на всички внесли законопроекта, един по един..

Коментирай

мирослав

5 days before

хващай пътя за израел барабар с другите без път назад! вземи и оная калейн,че ми втръсна да и гледам мутрата по телевизиите ви

Коментирай

Пазете децата си

5 days before

Потърсете списъка с "учителите" и "професорите" в Истина и свобода и ги дръжте под око, ако "преподават" на детето Ви.

Коментирай

Георги Д.

5 days before

Изрод долен, смени пола на твоите деца, ако ги имаш, защото все бездетни идиоти измислят тия диващини. И запомни, че народната клетва е достигнала всеки. Не посягай на бълг. деца и се измитай от БГ. За пари служите и на дявола.

Коментирай

Ей, извратеняци

4 days before

До тук ли стигна този Европейски съюз? Това ли е проблема на Европа? Защо си го причиняваме? До 18 години дори не гласуват, камо ли да вземат обосновано решение за смяна на пола. Там всичко е емоция. Защо изобщо се занимаваме с такъв закон? Свършиха се всички други проблеми ли?

Коментирай

Стефан

4 days before

Партийката на третополовите пъпъдебейци е вредна за България!

Коментирай

ГУРУ

4 days before

А смяна на физиономията искат ли?

Коментирай

аз и не аз

4 days before

в цент ралния да му сменят неговия

Коментирай

Yoyo

4 days before

Няма " смяна на пол " ! Това е кастрация ! Непоправимо увреждане на организма !

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.