Софиянски: Кабинетът на Герджиков е най-професионален от всички, които сме имали досега

https://svobodnoslovo.eu/politika/sofiyanski-kabinetat-na-gerdzhikov-e-nay-profesionalen-ot-vsichki-koito-sme-imali-dosega/25920 SvobodnoSlovo.eu
Софиянски: Кабинетът на Герджиков е най-професионален от всички, които сме имали досега

Няма реваншизъм в действията на кабинета "Герджиков", който продължава с ревизията на правителството на Бойко Борисов. Този кабинет  няма на кого да се реваншира. Смяната на областните управители е абсолютно правилна. Това каза пред „България он ер” , Стефан Софиянски, но уточни, че е друг въпрос дали е правилно те да бъдат назначавани от правителството.

„На петия ден моето служебно правителство през 1997 година бе сменило всички областни управители. Нормално е човек да знае откъде тръгва, но се даде повече публичност от необходимото. Това е част от рутинната работа, не е нещо специално. Това го въведе Бойко Борисов, който проверява непрекъснато", каза още Софиянски и отбеляза, че той не е правил проверки на правителството на Жан Виденов.

Бившият софийски кмет отбеляза, че това е най-професионалният кабинет, който имаме, откакто сме влезли в Европейския съюз. Софиянски е убеден, че отделните министри са професионалисти и това трябва да ни дава базисно доверие.

"Защо правителствата на Станишев и Борисов не подадоха документи за еврозоната?", попита Софиянски и настоя, че България трябва да подготви ясна стратегия за влизане в еврозоната, както и да ускори усвояването на еврофондовете.

Той е на мнение, че политическите партии задържат номинацията на български еврокомисар, тъй като искат да сложат свой човек. По думите му правителството на Герджиков вече е трябвало да излъчили еврокомисар, защото ще посочи човека много по-обективно.

Запитан за липсата на предизборен дебат между лидерите на БСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов, бившият премиер посочи, че и двамата се страхуват от липсата на достатъчно познания. "Основният проблем на българската политика е, че не успяваме да излъчим подходящите хора с познания и смелост да управляват. Решенията трябва да се взимат и всяко отлагане е грешка", каза още Стефан Софиянски.

Резултат с изображение за Софиянски

http://pik.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.