Станишев си взима БСП

Червени активисти имат подозрение, че е подкрепян от Румен Радев

https://svobodnoslovo.eu/politika/stanishev-si-vzima-bsp-2/134466 SvobodnoSlovo.eu
Станишев си взима БСП

Червени активисти имат подозрение, че е подкрепян от Румен Радев

Експремиерът и бивш лидер на БСП Сергей Станишев възнамерява да атакува стола на Корнелия Нинова с надеждата отново да оглави Столетницата. Това разкриват разтревожени активисти на левицата, които били категорични, че с биографията си другарят от Херсон имал най-големи шансове да седне в стола й по време на изборите за нов председател. Такъв вот в БСП се очаква наесен, когато според устава на левите, Нинова окончателно трябва да предаде щафетата на нов началник.

 

Засега за поста й имат апетити Кирил Добрев и Иван Таков, но Станишев като бивш шеф на БСП, експремиер и президент на левите социалисти в Брюксел реално е с най-големи шансове да поведе отново лявото към „европейско развитие, признават и депутати от Столетницата.

 

Тревогата им обаче идва от факта, че Станишев мина открито в лагера на президента Румен Радев, който не миряса със създаването на политически проекти под път и над път, но най-голямата му амбиция била да се сдобие с готова, организирана партия като БСП, без да е нужно да създава структури сам с уж идващата да ни „оправи” формация „Трети март”.

Проектът на държавния глава за собствен политически „бранд” на този етап е замразен и съветниците му не работели по места да крадат хората на БСП и „Възраждане“. Затова и на „Позитано“ 20 силно се говори, че стане ли Станишев председател на БСП, то президентът ще получи на тепсия левицата и ще прекрати „Трети март”, като ще си има собствена партия с близък до себе си лидер.

 

Румен Радев отдавна е направил стъпки в тази насока, като започна да ухажва ренегата и изгонен от БСП-София общинар Иван Таков, който пък има силно влияние в столичната структура на червените и направо можел да хариже електората и района на държавния глава. Сега пък Станишевите амбиции идвали добре дошли на президента, тъй като бившият лидер на БСП щял да е фаворитът на изборите за нов лидер на червената партия.

 

„Нека не подценяваме Корнелия Нинова. Въпреки че настроенията срещу нея са големи и на практика две трети от партията не я иска, тя със сигурност държи коз в ръкава си, който ще извади”, коментира случващото се в червените редици дългогодишен депутат от Столетницата.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

2 Коментара

Борис

1 month before

БулгаристанСерсемПартиси!Вземете си го Станишев и отивайте направо у гюбрето,където ви подкара пачаврата на костов!

Коментирай

Борис

1 month before

БулгаристанСерсемПартиси!Вземете си го Станишев и отивайте направо у гюбрето,където ви подкара пачаврата на костов!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.