Тагарев: Ако има подкрепа от НС, можем да предоставим още помощ на Украйна

https://svobodnoslovo.eu/politika/tagarev-ako-ima-podkrepa-ot-ns-mozhem-da-predostavim-oshte-pomosht-na-ukrayna/129951 SvobodnoSlovo.eu
Тагарев: Ако има подкрепа от НС, можем да предоставим още помощ на Украйна

Надявам се, че няма да се стигне до серия от служебни правителства, каза министърът на отбраната Тодор Тагарев, който присъства на деня за демонстрация на способности на Четвъртата съвместна международна подготовка "Родопи – 24".

Много е важно да се постигне разбиране, за да продължим с редовно правителство, каза Тагарев:

"Да продължим по важните стъпки на съдебната реформа, по укрепване на отбранителните способности, интеграцията ни в НАТО и помощта за Украйна. Всичко това са изключително важни въпроси и надявам се, че няма да се стигне до някаква серия от служебни правителства - това, което видяхме в предните 2 години".

Запитан дали МО има ресурс да продължи да помага на Украйна, министърът каза:

"Има ресурс. Ако има подкрепа от Народното събрание, може да бъде предоставена още помощ. Публично, когато кабинетът представи резултата си, обявих, че нашата политика, политиката на моя екип е, давайки помощ за Украйна, ние да търсим възможности за финансови компенсации и да използваме получените по този начин средства, за на ускорим процеса на превъоръжаване на армията. Преди тази наша политика, специфична, може би трябва да обърна внимание и на това, което президентът Макрон каза наред с много други ръководители на правителства - това разбиране вече в Европа преобладава абсолютно решително - че съдбата на Европа се решава на бойното поле в Украйна".

БНР 

10 Коментара

Иван Пеев

преди 1 месец

ПРедлагам НС да изпрати в Украйна Тагарев, с еднопосочен билет!

Коментирай

Бате Винету

преди 1 месец

"...интеграцията ни в НАТО и помощта за Украйна." Най-важните неща. Няма българи, няма народ, няма Родина. Пак гласувайте за тази паплач.

Коментирай

Анонимен

преди 1 месец

Този е луд, има големи психични отклонения и този, който го е сложил на този пост като министър трябва да бъде съден, а Тагарев да бъде въдворен в лудница.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Този го е страх да отиде да пикае, ако няма разрешение от НС. Няма да намерите никъде негов подпис, освен на ведомостта за заплата.

Коментирай

Посетител

преди 1 месец

Всичко от колегите, плюс целокупната управляваща пасмина - еднопосочно в Украйна! Халал да са им! Да се не връщат...

Коментирай

Олеся Zelle

преди 1 месец

БА имала ресурс? Абе мърша хохолска- какъв ресурс има, след като ти лично предостави на бившия посланник на ОСРАЙна списък на наличното ни въоръжение. И по складове,погреби,поделения и за капак- и във военните ни заводи. Откъде ресурс в армията ни, след като почти 2 години хохолите получават безвъзмездно всичкото ни въоръжение. Защо не отговориш по колко патрона стрелят нашите военни- хо 10 патрона годишно. За снаряди и нальоти на летците- смях в залата. А пък за ракетни стрелби- забрави. А колко ТИР а изпроводихме за несъществуващата държава 404- ОСРАЙна??? Въобще, ако някой търси определение за ПРЕДАТЕЛ- да провери за золумите на съвременния" поп Кръстьо"- ТагаренкО

Коментирай

Бля, бля

преди 1 месец

Има ресурс за помощ на осрайнината, има ресурс за вдигане на заплати на нищоправците в СО ,има пари за паразитите натресени от плъха, за всичко чуждо ,за техните джобове има ресурс ,само където от вчера започна обработката на гражданите ,че пенсионната система трябва да се реформира ,че трябва да се вдигне възрастта за пенсиониране и това са все препоръки от брюкселските б,рократи сложени в устите на псевдоекспертите в България. Няма нужда да се мисли за българите ,няма нужда от икономика ,има нужда от роби ,които да работят до откат в името на евроатлантическите измешльотини . Такива предатели никога не е имало в българското управление за близо 150 години . А този магарев трябва да се сложи на оръдие на танк и да се изстреля в посока осрайнина. Колко безродници има на една земя колкото човешка длан . Мръсници.

Коментирай

Кокоша Нел

преди 1 месец

А може ли да гласувате първо помощи за пенсионерите за Велик ден? Щото и те са гладни...... И за бебетата и дечицата гласувайте по една малка сума, щото и те са гладни и искат да ядат поне по два пъти на ден? И после мислете за страна У...

Коментирай

Бля, бля

преди 1 месец

КокошаНел ,те обявиха ,че за пенсионерите ще има конфигурация от 3 пръстта с преобладаващ среден още в началото на март ,тъй като много държат да им дадат " подобаващи " пенсии от 01 . 07 . .

Коментирай

NEMO

преди 1 месец

Тоя червен глист що не ходи в Усрайна на фронта. Аз ще му купя цялото оборудване и ще платя хонорарa на духовата музика, която ще го изпраща на гарата.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.