Тагарев готов да наруши конвенцията от Монтрьо - пуска кораби на НАТО в Черно море

https://svobodnoslovo.eu/politika/tagarev-gotov-da-narushi-konvenciyata-ot-montryo-puska-korabi-na-nato-v-cherno-more/112696 SvobodnoSlovo.eu
Тагарев готов да наруши конвенцията от Монтрьо - пуска кораби на НАТО в Черно море

Въпреки че конвенцията от Монтрьо забранява присъствието на военни кораби на нечерноморски държави в Черно море за повече от 21 дни, трябва да осигурим достъп на нашите съюзници до Черно море. Това е позицията на военния министър Тодор Тагарев, изразена на среща в София с военните аташета на България.


„Независимо от конвенцията от Монтрьо България трябва да осигури възможност на нашите съюзници да ни помагат за сигурността в Черноморския регион с разузнавателни средства и средства за ефективно въздействие като т.нар. „кинетични средства“, смята Тагарев.


На срещата с военните ни аташета присъстваха и премиерът Николай Денков, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и ръководителят на Военното разузнаване бригаден генерал Венелин Венев.

Според министъра на отбраната България трябва ефективно да осигури предно разполагане на нашите съюзници на наша територия, а многонационалната бойна група да прерасне в бригада.

Тагарев се похвали, че страната ни е получила признание от съюзниците за подготовката на морски специалисти за Украйна. Според него разликата между настоящото и предишното правителство е не толкова в това, което предоставяме като помощ към Киев, а в начина на говорене.

"В последните години България издаде смесени сигнали към нашите партньори в НАТО и ЕС. Това пося разделение в обществото и е проблем за националната сигурност. България няма тази заплаха днес, защото е член на НАТО и ЕС и трябва да участваме в това партньорство.

Поради злоупотреба с някои исторически факти, поради умишлено създаване на напрежение и разделение в обществото, ние все още не се възползваме от възможностите, които ни дава участието в тези два мощни съюза", заяви той.

https://epicenter.bg/

9 Коментара

Генчо Гунчев

1 year before

Отвратителен наглец и слагач! Именно, натрупваните с години нарушения на едни или други споразумения и правила в международните отношения, довеждат до конфликти, вкл. въоръжени! Но, "стадото" го интересува по колко ще го таксуват на гръцките и турските камънаци, за да се фука, че говедото е било в чужбина. Войната му е през .........., и не му го пожелавам, но един "фронт" за отрезвяване май става задължителен!

Коментирай

Синята барета

1 year before

Ердоган какво мисли по въпроса? Той спазва стриктно споразумението. Стриктно!!! Това решение ще бъде много тежко наказано.

Коментирай

Да, бе

1 year before

Пак гледам картата, и пак не мога да разбера, от къде ще влязат тия кораби? По суша ? Магарев не разбира ли, че навлиза в много дълбоки води и това няма да се хареса на някого?

Коментирай

Анонимен

1 year before

Поредното доказателство че ни управляват ИДИОТИ!!! АБСОЛЮТНИ ИДИОТИ!!! ... И към колегата по-горе: и на мен ми е интересно, какво мисли Ердоган по темата... Може би, нашият "умник" лично ще му разясни...

Коментирай

Синята барета

1 year before

Магарев дори не разбира, че го сготвиха. Само той е решил, че ще наруши договорите, в полза на задокеания. Те са невинни и поканени. Ако си мисли, че ще има защита, е наивен.

Коментирай

Синята барета

1 year before

Анонимен, Ердоган е категоричен, че няма да наруши договора и няма да пусне нито един щатски кораб в Черно море.

Коментирай

Анонимен

1 year before

А дано! Май ще трябва да се молим Богу, да дава здраве на Ердоган...

Коментирай

Иванов

1 year before

Напъните на Тагарев са абсолютно безпредметни, щото Босфорът се държи от Ердоган, който има национални интереси и няма да опозори себе си. Приказките на Тагарев са ялово полягане пред Метрополията без никакъв смисъл. Той го потвърждава с това, че и преди сме изнасяли оръжие за Украина, но сега ще го правим открито за да спечелим презрението на Русия и потупване по рамото от Янките. Такава унизителна политика не е водена и по време на третия райх. А наш Радев ни лук ял , ни лук мирисъл, поздрави Байдън с националния празник и да го увери, че всичко , което са искали от него ще го даде. ПОЗОР!!!

Коментирай

Друг канадец

1 year before

Тагаренко е национален предател. Да върви в покрайнината, да продължи да й служи и да ни освободи от присъствието си.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.