Тагарев иска да е министър и след ротацията

https://svobodnoslovo.eu/politika/tagarev-iska-da-e-ministar-i-sled-rotaciyata/124670 SvobodnoSlovo.eu
Тагарев иска да е министър и след ротацията

Министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви, че ако му бъде предложено, вероятно ще остане на поста си и след ротацията на премиера Николай Денков с Мария Габриел:

„Моите очаквания не са никакви. Аз не съм обвързан с никакви партии.  Поканен съм в експертно качество. Ако ми бъде дадена възможност да продължа да изпълнявам това, което изпълнявам, вероятно ще приема. Ако не – отивам да се занимавам с академичните си дела“, каза министърът след водосвета на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия по случай Богоявление.

Тодор Тагарев е роден на 18 април 1960 г. в град Стамболийски, но е с корени от санданското село Пирин. Завършва Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ в град Пловдив. През 1982 г. завършва Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия като инженер по автоматика и телемеханика. От 1986 г. до 1989 г. защитава дисертация във Военновъздушната инженерна академия „Н. Е. Жуковски“ в Москва (СССР). През 1994 г. – в Командно-щабния колеж на ВВС на САЩ.

От 1999 г. е старши научен сътрудник II степен (доцент) по приложение на принципите и методите на кибернетиката, а от 2014 г е професор по същата специалност.

На 28 февруари 2022 г. премиерът на България Кирил Петков обявява, че Тагарев ще бъде новият министър на отбраната. На сутринта на 1 март предложението за това е оттеглено, без да бъдат обявени причините. 

На 6 юни 2023 г. е избран от XLIX народно събрание за министър на отбраната в редовното правителство на Николай Денков.

По време на негово изслушване в Народното събрание на 29 юни 2023 г. става ясно, че той е работил като съветник на Министерството на отбраната на Украйна. Тази дейност е развивал между 2005 и 2011 г., като редовно е посещавал Киев.

https://otupor.com/

10 Коментара

Червената шапчица

9 months before

Генерал Съби Събев ме вдъхновява, възбужда и покорява. Той не се усмихва, гледа строго, но е справедлив и мил човек. Аз освен Боци, обичам и Съби. На мястото на Тагаренко да назначим Съби.

Коментирай

Червената шапчица

9 months before

Годината е 1878-а, когато ген. Гурко и западният отряд на руската армия влизат в бъдещата българска столица. Войските на Осман Нури паша се изтеглят в направлението Перник-Радомир.---- Това трябва да се промени. Толкова е несправедливо. Трябва да сме благодарни на нато, ес и байдън. Къв е тоя ген. Гурко... и нито дума за урсула... ужас...

Коментирай

Червената шапчица

9 months before

"Отношенията между Тайван и Китай будят все по-сериозно безпокойство у САЩ" Тия па кравички, как веднъж не се заинтересоваха какви са отношенията между Куала Лумпур и Путраджая?

Коментирай

Пламен

9 months before

"Моите очаквания не са никакви. Аз не съм обвързан с никакви партии." ------------- Защо така бе Магарев, очаквай въже и клон?! Защо забравяш партията на дъртите педали - предатели??

Коментирай

copy - paste

9 months before

Заглавие - Кога не трябва да не правите секс ---- 17 ГРЪКА АЛКЕОС - Отговор - До коментар #13 от "Aлфа Bълкът": Аз съм НОРМАЛЕН ГЕЙ и Пасивен Хомосексуален Грък казвам се Алкеос и съм Бисексуална Лесбийка и Транс Жена 👸 , Гръка Алкеос напълно пасва на моя тен Коментиран от #28

Коментирай

Червената шапчица

9 months before

Мазохистка се жени за садист. Първата брачна нощ тя се хвърля в леглото. Тя тръпнеща в очакване. - Мили, пребий ме от бой, насини ме цялата, съдери ми кожата! Той, гледайки снисходително. - Няма, нямааа!

Коментирай

ушанка с петолъчка

9 months before

Дърт педал. Ще го дебне смърта от изпратените оръжия. Като куршум целта си. Точкуване между очите. Полет към небитието. Употребен и захвърлен. Съдба на слуга.

Коментирай

Борис

9 months before

ГЕРБ се нуждаят точно от такива идиоти да им вършат мръсната работа,а тиквата да е цяла в бяло!

Коментирай

Борис

9 months before

ГЕРБ се нуждаят точно от такива идиоти да им вършат мръсната работа,а тиквата да е цяла в бяло!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.