Тагарев, върви си! Разследвана от прокуратурата става шеф на военната телевизия (РАЗКРИТИЯ)

Тя е обвинена, че е представила фалшиви командировъчни

https://svobodnoslovo.eu/politika/tagarev-varvi-si-razsledvana-ot-prokuraturata-stava-shef-na-voennata-televiziya-razkritiya/112101 SvobodnoSlovo.eu
Тагарев, върви си! Разследвана от прокуратурата става шеф на военната телевизия (РАЗКРИТИЯ)

Тя е обвинена, че е представила фалшиви командировъчни

Източник от Министерството на отбраната споделя, че служителка от Военния информационен център е в процес на подготовка да поеме ръководството на армейската телевизия. Силвия Сиракова-Гвозден, обаче, е в процес на разследване от Военната прокуратура поради представянето на фалшиви отчетни документи за фиктивни командировки, които са използвани за снимане на документални филми за ВТК. Според информатор, дестинациите, декларирани пред Министерството на отбраната, са в Румъния, Северна Македония и градове в североизточна България – Добруджа.

Според информация от разследването, Силвия Сиракова-Гвозден, която претендира за позицията на ръководител на телевизията, имала достъп до медийния архив, откъдето взимала стари кадри и ги представяла като нови снимки. За да осъществи тази схема, тя принуждавала служителите от военните клубове и хотели, като тези в Шумен, Казанлък и Велико Търново, например, да участват като фалшифицират командировки.

Военните прокурори обаче установили чрез системата на контрол върху движението на автомобили (ТОЛ), че служебният автомобил, с който Силвия Сиракова-Гвозден и нейният уж пътували не е минавал през районите, в които тя е декларирала присъствие и дейност по заснемане.

Решението дали въпросната дама ще поеме позицията във Военния телевизионен канал зависи от министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Експертът с московска диплома и НАТОвски орел трябва да бъде незабавно уволнен от правителството, тъй като е в конфликт на интереси - докато управлява Министерството на отбраната, той съди същото за 50 000 лева.

Източник: narod.bg

 

5 Коментара

Да, бе

преди 8 месеца

Шът, тихо ! Сега ще изпрати фалшиви снаряДи на ония.

Коментирай

Огледалце, огледалце...

преди 8 месеца

Тази жена как съвместява фотошопването и военните дела?

Коментирай

Кумчо Вълчо

преди 8 месеца

Тази... Голяма Бяла Птица - май,че е ФЛЕЙТИСТКА! Джукла Недоклатена!

Коментирай

Един от многото

преди 8 месеца

Да, бе, Вие сериозно ли? Хич няма да са фалшиви снарядите. Да му мислим за последствията.

Коментирай

Червената шапчица

преди 8 месеца

Тази, Силвия Сиракова-Гвозден, ще се окаже голямо курве, май…

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.