Татяна Дончева: Христо Иванов и Ивайло Мирчев са пряко ангажирани с Nexo

https://svobodnoslovo.eu/politika/tatyana-doncheva-hristo-ivanov-i-ivaylo-mirchev-sa-pryako-angazhirani-s-nexo/43954 SvobodnoSlovo.eu
Татяна Дончева: Христо Иванов и Ивайло Мирчев са пряко ангажирани с Nexo

"Демократична България" е вързана с "Промяната". Вързана е. Този репутационен скандал е пряко свързан с ПП, независимо кой какво говори. Но Антони Тренчев е бивш депутат на Реформаторския блок. Освен това онези "спонсорски пари" са получени не от "Демократична България", а от "Да, България". Така че "компютърната част" от ДБ, представлявана от Христо Иванов и Ивайло Мирчев, е пряко ангажирана.

Така лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева коментира разразилия се скандал "Nexo".

"Едно е да кажеш - нарушили са, обаче от това следват административни наказания - забрана за дейност или глоби. И съвсем друго е - те са измамници, перачи на пари. Но така или иначе към момента скандалът е факт", допълни тя пред БТВ.

"По-интересното обаче е друго - има ли участие американската амбасада в разгарянето на скандала. Ангажирането на чуждите посолства би означавало в стратегически план дистанциране на нашите евроатлантически партньори от формации, които се заявяваха като евроатлантици и покровителствани от тези външни фактори", продължи Татяна Дончева.

"Писъкът на Настимир Ананиев, как той ще съди всеки, който ангажира името му, е да бягаш пред вятъра. Защото си гузен", заяви тя.

Според нея "в дъното на зациклянето на сегашните и предишните парламенти е натискът на някои среди, че трябва да се отива към президентска република": "Изобщо не е хрумка на Слави референдумът за президентска република. Натам тикат нещата военните. Освен това нали не мислим, че търсят нов Де Гол - прозорлив и независим човек. Колкото по-умен, прозорлив и независим, ще гледат да го изтикат в кьошето".

Дончева заяви още: "НДСВ е минала работа. Типажи като тия, които НДСВ извади навремето - сериозни хора, утвърдени в професиите си, няма как да се намерят сега. В момента е пълна нищета - на игрището няма играчи".

Тя коментира и лансирането на името на Пеканов като лидер на новия политически проект на президента. И заяви: "Променкаджиите са персони, за които ти трябват 5-10 минути, за да разбереш какви хора имаш насреща. Когато им дадеш държавата, означава, че ти нищо не разбираш. Пеканов е младо момче, симпатично. Въпросът е, че всичко, което е направено изкуствено, когато не си извървял път в политиката, който да те направи устойчив, това е много несигурно. Това е ерзац".

https://epicenter.bg/

3 Коментара

Червената шапчица

преди 8 месеца

Огнян Минчев – казах ли ви аз на вас, а… Поздрави на коленичещите революционери! Сега доволни ли сте? Вече ще бъде много трудно да се освободим от узурпатора. Това имахме предвид през лятото на 2020 г. когато ви казвахме да се държите по-умно и по-внимателно, да не тикате властта в ръцете на Решетниковата прислуга. Вие ни наричахте "гербаджии". Още веднъж - честито! ------- big pig

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.