Теменужка Петкова: С втория мандат няма да се получи нищо

https://svobodnoslovo.eu/politika/temenuzhka-petkova-s-vtoriya-mandat-nyama-da-se-poluchi-nishto/129844 SvobodnoSlovo.eu
Теменужка Петкова: С втория мандат няма да се получи нищо

ГЕРБ няма да подкрепи втория мандат, с него няма да се получи нищо, а отводът на 11-те министри е саботаж. Това заяви Теменужка Петкова, зам-председател на ГЕРБ-СДС и част от преговорния екип на политическата група за съставяне на правителство, в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Организираната акция по подаване на декларации със заявление за несъгласие за участие в кабинет с министър-председател Мария Габриел от министри на ПП-ДБ аз я определям само по един начин - саботаж. Това е очевидно нежелание за съставяне на кабинет със министър-председател Мария Габриел и кабинет с мандата на ГЕРБ. ПП-ДБ ясно показаха, че искат избори", посочи Петкова.

Тя каза още, че ГЕРБ никога повече няма да подкрепи Асен Василев за министър на финансите. В същото увери и Деница Сачева в ефира на бТВ.

Това, което вчера г-н Василев изрече по адрес на Мария Габриел е недопустимо. Това е скандално. Със сигурност мога да кажа едно - Асен Василев никога повече не трябва да бъде финансов министър. Никога повече той не бива и няма да получи подкрепата на политическа партия ГЕРБ. Няма как един мъж да нарече една дама, една жена, една майка - "красивото лице на мафията", съжалявам, но това е човек с достойнство, с безупречна репутация, зам. председател на ЕНП, доскорошен комисар за България и да бъде наречен по този начин - това е недопустимо. Непростимо. Ние от ГЕРБ няма да допуснем този човек да фигурира по какъвто и да е било начин в кабинета", подчерта Петкова.

Тя припомни, че през юни 2023 г. е подписана декларация за управление на страната между Мария Габриел и Николай Денков за следващите 18 месеца, разделено на два мандата от по 9 месеца.

"Всички министри са информирани за това какво предстои оттук нататък и знае, че ще има такава ротация. Дал е своето съгласие, че ще бъде министър", допълни Теменужка Петкова.

По думите й двете политически формации са се скарали за постове и министерски кресла. Тя посочи, че по отношение на отбраната са предложили вариант да има ротация на Тодор Тагарев и Христо Гаджев, но от ПП-ДБ са отхвърлили този вариант. После предложили да остане същия състав на кабинета и да има ротация само при Мария Габриел и Николай Денков, за да работят по споразумението. 

Петкова сподели още, че от ПП-ДБ се опитали да поставят на масата създаването на анкетна комисия, която да разследва "Турски поток" вероятно като "заплаха" към нея.

На въпрос защо говори за заплаха, Петкова, която беше енергиен министър в третото правителство на Бойко Борисов и като такъв подписа пътната карта за построяването на "Турски поток" през България, уточни, че причината е, че "Продължаваме промяната - Демократична България" смята, че има нещо, от което тя се притеснява.

"Ние няма от какво да се притесняваме, може само да се гордеем", заяви тя по отношение на пътната карта. 

Пътната карта изтече в документи от електронната поща на сътрудник на руски политик.

Изтеклият документ, чиято автентичност досега никой нито е потвърдил, нито опровергал, показва, че изграждането на газопровода е било предварително договорено с Русия, а процедурите са били само проформа.

offnews.bg

6 Коментара

Бля, бля

преди 1 месец

Леле ,Петкова какъв език и пусна на жирафова! ХАХАХА

Коментирай

Майна

преди 1 месец

То бях решил изобщо да не взимам отношение щото виждам ,че това което се ,,демонстрира,, води само до .., да наречем - отклоняване на вниманието от важното за българите. Не си мислете , че се инсценира, просто ги оставиха всички ,,сглобени,, да бъдат себе си- ,,Биг Брадър,, ,ето това е - не им трябват сценаристи ! Това е ,,елитът,, ..! Това е и ,,политиката,, ! Кой какво ще докопа! И вие сте ,,дашна публика,, , даже и коментирате активно! А че днес затвориха ТЕЦ ,,Марица-Изток 2,,?! Спира , заради дело заведено от Гринспийн .. ! И само това ли?!

Коментирай

Бля, бля

преди 1 месец

Ядеш ли банани, ядеш какви Марица те бият ? Не разбра ли ,че ролята която е отредена на България е на обслужващ персонал . Като няма кого да обслужва тука да ходи навън и да се прехласва по западния живот. О

Коментирай

Борис

преди 1 месец

Нуше!Не се коркай толкоз!Ще ти пръднат Галя и Кенефа и ще се насереш!А тебе ма Майна ,к'ъв ...спийн те гони?Аман от неграмотни многознайковци

Коментирай

Борис

преди 1 месец

Нуше!Не се коркай толкоз!Ще ти пръднат я Галя,я Кенефа и ще се насереш!А тебе ма Майна ,к'ъв ...спийн те гони?Аман от неграмотни многознайковци!

Коментирай

Майна

преди 1 месец

Правилно ,Борис, - Грийнпийс , така е ,неграмотник съм... и човек . За какво обаче са ми и образование ,и специализации , и квалификации ако объркам и забравя ,,думата,, , а не разбирам със сърцето си ( човешко) ? Е, ти ще бъдеш безгрешен и ще бъдеш коректор на човеците.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.