Това е властта: Мастит наркобос вкарал в парламента засукана депутатка

https://svobodnoslovo.eu/politika/tova-e-vlastta-mastit-narkobos-vkaral-v-parlamenta-zasukana-deputatka/54438 SvobodnoSlovo.eu
Това е властта: Мастит наркобос вкарал в парламента засукана депутатка

МВР проверява депутатката от ГЕРБ Славена Точева за търговия с гласове, които, според разследващите полицаи, са осигурявани от мастития наркобос Николай Тошев – Чирпанския и финансирани от бизнесмена с магураджийски прякор Даниел Славов – Дидо Дънката, хвали бомба „Уикенд“.

Срещу Николай Чирпанския се водят поне 3 съдебни производства за покупка на гласове, които се наблюдават от Районната прокуратура във Варна, като и но трите случая водещата версия е, че бандитът с обемисто досие е работил конкретно за интересите на Славена Точева.

Около 33-годишната красавица се разшумя отново, след като в неделя на изборите брюнетката покори нови преференциални върхове – за нея гласуваха с лични предпочитания рекордните за Варна 10 155 човека. Славена Точева беше трета в листата на ГЕРБ – Варна, но отново влиза в Народното събрание благодарение на впечатляващия си личен изборен резултат.

В МВР обаче имат основания да смятат, че хубавелката не се радва безплатно на народната любов, а ударно се занимава с покупката на гласове.

Съмненията за Славена Точева изникнаха още през април 2021 г., когато тя изненадващо влезе в Народното събрание с над 6000 преференции и от 25-то място във варненската листа финишира втора. На предишните избори, проведени на 2 октомври 2022 г., Славена Точева отново се озова в Народното събрание, след като спечели впечатляващите 7306 преференции.

Според събраните от МВР- Варна данни, основен принос за третото поред влизането на Славена Точева в парламента има престъпния бос Николай Тошев – Чирпанския.

Публична тайна е, че 42-годишният гангстер е водеща фигура в наркоразпространението във Варна и региона, а неговата криминална структура контролира и солиден дял от нелегалния лихварски бизнес. Чирпанския излезе предсрочно от затвора през лятото на 2020 г., след като лежа 4 г. в пандиза като бос на наркобанда.

Той беше основен заподозрян за убийството на варненския бизнесмен Борислав Манджуков, както и за екзекуцията на строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия, но макар и да беше арестуван, не се сдоби с обвинение за нито едно от неразкритите и до днес поръчкови убийства.

Според източник на „Уикенд“ от вътрешното министерство, от МВР – Варна са събрали огромен доказателствен материал, че Николай Тошев – Чирпанския и петима души от бандата му са купували гласове за Славена Точева.

„Разследването за изборна търговия стартира преди 2 години, като още тогава установихме всички отговорници за отделните общини, населени места и социални групи, както и редица участници в групата, ръководена от Николай Тошев – Чирпанския. При водените активни мероприятия документирахме и среща на Чирпанския с кандидат за депутат от ГЕРБ, проведена на 27 октомври 2021 г.“, разказва високопоставен служител от МВР.

На 11 ноември 2021 г., три дни преди изборите за 47-мото Народно събрание, тогавашният МВР шеф Бойко Рашков разпорежда полицейска акция срещу Чирпанския и бандата му за изборна търговия. Очевидно предупреден, че ще бъде арестуван, Чирпанския се укрива, но в жилището му са открити 3000 визитки на Славена Точева с конкретни указания как да се гласува с нейната преференция на изборите.

В рамките на същата полицейска операция е обискиран и офиса на мастития варненски бизнесмен Даниел Славов – Дидо Дънката, помещаващ се в неговия собствен бутиков хотел „Капитол“ в центъра на Варна. Оттам са иззети 23 000 долара и 12 000 лева. По образуваното разследване за изборни престъпления все още се работи, макар то да е стартирало през есента на 2021 г.

През пролетта на 2010 г. Даниел Славов – Дидо Дънката попадна в епицентъра на гигантски корупционен скандал, след като беше арестуван в операция „Медузите“ заедно с тогавашния председател на Общинския съвет във Варна и настоящ депутат от БСП Борислав Гуцанов. Според обвинението, Дънката и Гуцанов се облажили с милиони левове от нагласена обществена поръчка за градския транспорт във Варна. Впоследствие и Дънката, и Гуцанов осъдиха България в Страсбург.

Даниел Славов е сред крупните строителни бизнесмени във Варна, като богатството му се оценява на над 150 млн. лв. Макар да беше арестуван по време на първия управленски мандат на ГЕРБ, Дидо Дънката днес е в добри отношения с варненката структура на партията именно заради Славена Точева. Красивата бивша хостеса е негова много лизка приятелка, като според слуховете във Варна Дидо Дънката дори е в процес на развод заради любовната афера с Точева, твърди „Уикенд“.

Според информация на Narod.bg, обаче, това не е вярно – секси депутатката си остава вярна на своя мъж-наркотрафикант Милен Райков – Мушо, който търка наровете в испански затвор.

Любопитна подробност е, че заради огнената брюнетка Дидо Дънката е в обтегнати отношения с друг влиятелен бизнесмен от Варна – Велико Желев, който трудно понесъл новата връзка на хубавицата…

Седмица преди последните избори, проведени на 2 април, в МВР отново постъпва информация, че групата на Николай Тошев – Чирпанския се е задействала за купуване на гласове. Данните били докладвани на прокуратурата с предложение да се иска прилагане на специални разузнавателни средства. Прокуратурата внесла в съда искане за СРС, но Окръжният съд във Варна отказал. Въпреки това, по време на предизборната кампания било организирано наблюдение на хотела, където е офисът на Дидо Дънката.

На 24 март била получена оперативна информация за лице от село Аврен, което купува гласове в полза на Славена Точева. Били претърсени автомобилът и жилището му. Намерени са пощенски пликове, надписани с имена, в които имало по 50 лв. и флаер на ГЕРБ с преференция 103. Образувано е досъдебно производство, по което и към момента се работи под надзора на Районната прокуратура във Варна. При разпита си мъжа е признал, че работи за Чирпанския.

На 30 март е получена оперативна информация и за лице от Девня, като и в неговото жилище са намерени и иззети пари и агитационни материали за Точева, както и тефтер с имена и суми. Делото е пратено в съда, който трябва да одобри протоколите за претърсването, извършено в условията на неотложност. И това производство се наблюдава от районната прокуратура.

Отделно във Варна се води и разследване за корпоративен вот в полза на ГЕРБ. По него са задържани четирима души от свитата на Чирпанския, докато си разменят пощенски пликове в заведение в кв. „Чайка“. При обиските им и претърсването на автомобилите им са намерени 6000 лв. и агитационни материали на Славена Точева.

Според разследването на МВР, бандата на Николай Чирпанския стои и зад забитите кирки в мерцедеса на лихварския бос от Дългопол Димитър Димитров, чието возило осъмна със забодени 3 кирки в капака и предния прозорец само седмица преди изборите. Твърди се, че Димитров също се е занимавал с изборна търговия, но отказал да предостави гласове за засуканата и амбициозна хубавица.

Въпреки усилията на МВР да предотврати изборната търговия, Славена Точева едва ли ще пострада от течащото разследване срещу нея. Красавицата се ползва с депутатски имунитет, а и до този момент дори не е била разпитвана в полицията за контактите си с Николай Тошев – Чирпанския…

https://narod.bg/

1 Коментара

Генчо Гунчев

преди 1 година

Много хубава другарка

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.