Три сочни лъжи на „Сглобката“

https://svobodnoslovo.eu/politika/tri-sochni-lazhi-na-sglobkata/117454 SvobodnoSlovo.eu
Три сочни лъжи на „Сглобката“

Решението на правителството за ТЕЦ-овете означава следното:

1. Декларираш, че си съгласен да затвориш работещ и печеливш бизнес. 

2. Подписваш се, че приветстваш социализма, който ще ликвидира хиляди работни места, които пълнят бюджета с данъците си и ще ги замени със социални помощи от нашите данъци.

3. Съгласяваш се да ликвидираш базова енергийна мощност, която гарантира 50% от потреблението на ток, без да имаш работещо решение, с което ще я заместиш.

4. Отказваш се от собствена енергийна сигурност и превръщаш енергийната ни система в заложник на външни фактори.  

За всички тези хубавини, отговорност носят управленията на България от 2019 г. до днес. 

Всички управлявали от тогава до сега, като в пиеса на абсурда, са се събрали в „конституционното мнозинство“, което нарича само себе си „сглобка“.

Това нещо няма нужда от анализ, има нужда от алтернатива.

Дясна, проевропейска алтернатива!

А сега, три сочни лъжи на „Сглобката“:

1. Асен Василев: „Себестойността на ел. енергията от ТЕЦ е висока спрямо пазарните цени“.

Себестойността на тока произведен от ТЕЦ е 50лв. за MWh.

Пазарната цена, която плаща индустрията се движи между 150лв. и 400лв. за MWh.

2. Бойко Борисов: „ТЕЦ-овете ще работят до 2038г.“

Това няма как да се случи, защото противоречи на левичарската цел на ЕК за бърза декарбонизация, към която ГЕРБ присъедини България през 2019г. и продължава да бъде цел, за постигането на която ГЕРБ в програмата си казват, че ще се борят люто. Тези неща, обаче, Борисов е планирал да станат ясни след местните избори. 

3. Николай Денков: „Парите от ПВУ ще отидат за засегнатите от зеления преход.“

Тези пари никога няма да отидат при тези хора и те си го знаят.

Ще отидат при ченгеджийниците, строени зад Сглобката, които са заявили, че ще строят социализма на ишлеме. ( Тия от оня списък…)

А за себе си те са стъпка напред, направо в комунизма, защото техните договори за производство на ел. енергия са за по 500лв. за MWh. И са гарантирани от правителството с парите от нашите данъци. 

Има само едно по-лошо нещо за развитието на обществото от откровеният социализъм. То е социализма да се прилага от ченгета, които приватизират ползите и национализират загубите си.

Хубав ден!

Петър Москов

trud.bg

10 Коментара

Леля от миналия век

преди 7 месеца

Ще гоним стандарта от 1939 -та , през 2039-та! Историческа справка - депутатът Серафим Георгиев описва в Народното събрание на 12 март 1940 г. жизненото равнище в България:"Това показва, че картината на българската мизерия е страшна.че само 19,5% от селските семейства живеят в тухлени, а 61% в кирпичени къщи; Нямат маса 28,5% от домакинствата, а 46% нямат стол. Нямат печка 28% от домакинствата. Нямат юрган 36% от тях. Нямат дюшеци 46,5%, а 34% нямат никаква постеля. Домашните съдове и прибори са със съмнителна чистота и се държат на открито понеже 53% от домакинствата нямат нито един шкаф. 20 % от домакинствата са нямали даже външен кенеф! 30% са спели заедно с животните си на сламеници, или на черги направо на пръстта ...- да е по топло, че климатиците са скьпи. Къпането от Димитровден до Гергьовден е били непознато за 60% от българите

Коментирай

Бай Иван

преди 7 месеца

Колега, Добре си описал големия "възход" на България през 1939 г., че вече ми омръзна някакви издънки на бившата боржуазия да набиват в главите на младите (и не само), какъв рай било 1939 г. и как българският лев бил търсен и конвертируем в целия свят! Истината е, че след социалистическата революция, България тръгна към светли бъднини и се изкачи до 27 място по развитие по класацията на ООН!

Коментирай

Леля от миналия век

преди 7 месеца

Истината е, че 33 години след 9 септември 1944 година, по-голямата част от българите в България живееха десет пъти по-добре от преди. Истината е, че 33 години след 10 ноември 1989 година, по-голямата част от българите в България живеят 10 пъти по-зле от преди. Ако не гледаме измислици, като БВП - а реален начин на живот - образование, здравеопазване, семейни морални ценности , сигурност и справедливост !

Коментирай

хамалин

преди 7 месеца

имало е въшкави села, слугинчетата не са пускани в "елитни" градски ресторанти, яли са масово качамак и ...

Коментирай

хамалин

преди 7 месеца

имало е въшкави села, слугинчетата не са пускани в "елитни" градски ресторанти, яли са масово качамак и ...

Коментирай

Али Баба

преди 7 месеца

От написаното стигнах до извода, че за Тях сме боклук, който трябва да бъде смачкан и бързо занулен... А Те са за психиатрията... Няма друго обяснение за действията Им ...

Коментирай

Червената шапчица

преди 7 месеца

пръстов отпечатък - помните ли го тоя...

Коментирай

онзи

преди 7 месеца

Четвърти километър пребройте си пациентите да не се окаже че някои са избягали.

Коментирай

песимист

преди 7 месеца

"То е социализма да се прилага от ченгета, които приватизират ползите и национализират загубите си." Нарича се демократичен капитализъм и няма нищо общо със социализма. Аман от всезнайковци!

Коментирай

КАТЯ

преди 7 месеца

На тоя наркоман в устата му само лошите социализъм и комунизъм, а всички знаем кой разсипа България - аверчетата на него и на майка му, оцветени в турскосиньо.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.