“Възраждане“ настоява институциите да се самосезират за нанесената им клевета от ПП-ДБ

https://svobodnoslovo.eu/politika/vazrazhdane-nastoyava-instituciite-da-se-samosezirat-za-nanesenata-im-kleveta-ot-pp-db/129683 SvobodnoSlovo.eu
“Възраждане“ настоява институциите да се самосезират за нанесената им клевета от ПП-ДБ

“За пореден път представителите на ПП-ДБ подеха кампания с клевети срещу „Възраждане“, опитвайки се да им създадат публичен образ на антисемити с хулигански прояви”, заявиха в официална позиция от политическата сила.

 

Ето какво още казват от партия “Възраждане”:

 

“Поводът за тази атака беше срещата-разговор на Даниел Лорер с граждани, на която очевидно се е сблъскал с народната "любов" и  това не му е харесало.

Съвсем удобно от ПП-ДБ ползват ситуацията за медийна атака, която успяват само в рамките на няколко часа да разпространят до значителен брой медии, като публикациите им достигат до 92.

 

Вероятно интензитетът на атаката е провокиран и от посещението на председателя на Еврогрупата – Паскал Донахю, с когото представители на „Възраждане“ се срещнаха и му заявиха ясно и категорично, че правителството на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ се готви да излъже със статистиките за инфлацията, съобщиха му, че българите не искат да са част от еврозоната, а над 600 000 българи искат референдум, който е незаконно отменен от българските власти с решение на Народното събрание, подкрепено от президента, който не взе мерките, които законът му позволява по този въпрос, и накрая от Конституционния съд.

 

Донахю разбра също, че „Възраждане“ ще продължи да работи за запазването на българския лев и българската финансова независимост, като ще отнесе въпроса в Европейския парламент с подкрепата на западните партньори на политическата организация.

 

Представителите на „Възраждане“ обаче този път няма да подходят  с присъщата им толерантност към тази медийна атака и настояват компетентните институции да се самосезират и да вземат необходимите мерки спрямо ПП-ДБ и клеветата, с която злонамерено целят постигането на електорални загуби за „Възраждане“.

 

Позицията на „Възраждане“ е, че нашите членове, симпатизанти, общински съветници и народни представители са обединени от каузата за свободна и независима България. Това са честни и почтени хора, които работят със собствени сили в националното обединително движение – „Възраждане“. Не такава обаче е ситуацията в ПП-ДБ, които, освен че съставиха най-вредното за България правителство, не се свенят да нарушават закона и в пленарна зала и извън нея, като техни представители се свързват дори с най-опасните престъпления. Ще припомним публикации в медиите от последните две години – периодът, в който ПП-ДБ са част от българската политика, изведени на нейното поприще от вдигнатия юмрук на президента на Република България с призива „Мутри вън“:

·       Септември 2022 г. – Шофьорът на Кирил Петков, който го вози с "автобуса на промяната", е осъждан за телесна повреда криминал! Лежал и в затвора в Хърватска за каналджийство на бежанци;

·       Април 2023 г. – Член на СИК – Калояново бе хванат да шофира надрусан;

·       Май 2023 г. – Шефът на ДАНС: Съветник на Кирил Петков е разследван за „съгласуване“ на информация със Северна Македония;

·           Юни 2023 г. – Нов зам.-министър на ПП-ДБ е уволнен като шеф на БДЖ за далавера за 27 Млн лв. с боса на борческата групировка 777;

·       Септември 2023 г. – Кандидатът на ПП-ДБ в Белоградчик - разследван от ОЛАФ с висящи дела;

·       Септември 2023 г. – Координаторът на ПП във Ветрино е арестуван - имал оранжерия с марихуана и крадено Порше;

·       Януари 2024 г. – Удушвачката от Бургас е кандидат-депутатка от ПП, това е Габриела Славова, убила мъжа си Пейо;

·       Март 2024 г. – След сигнал за семеен скандал: Арестуваха с наркотици общинар от "Да, България" в Плевен.

 

Видно от медийните публикации, целият наказателен кодекс не е чужд на представителите на ПП-ДБ и сред проявите им присъстват от домашно насилие и наркотици през убийство и чак до държавна измяна. Явно е, че вместо „Мутри вън“, стана „Мутри вътре“ с любезното съдействие на президента.

 

Освен че от „Възраждане“ настояваме институциите да се самосезират за тази клевета на ПП-ДБ, ще им помогнем и в установяването на факта, че „Възраждане“ няма нищо общо с това, в което са обвинявани техните представители, като предоставим клип на човек, който е бил там и потвърждава, че не е имало нито един представител от „Възраждане“.

 

Заигравката на ПП-ДБ с етническия произход на този или онзи техен представител е изключително опасна, защото застрашава етническия мир в България Законът не дели българските граждани, не ги делим и ние от „Възраждане“. Когато някой престъпник е от еврейски произход или декларира такъв, това не го прави по-малко престъпник, нито пък обвинителите му – антисемити.

 

Всъщност от ПП-ДБ има за какво да са притеснени. Защото българският народ се пробужда и определено не му харесва това, че унищожават финансовата му независимост, енергетиката, селското стопанство и посягат на поминъка му, докато пият мазно турско кафе.

3 Коментара

аналитичка

3 months before

Истината е, че ПП/ДБ много ги е страх от нови избори и най-вече от възхода на Възраждане, затова всячески се стремят да фалшифицират несъществуващи инциденти, с цел омаскаряване на партията. Впрегнати са всички налични сили - от контролираните от ЦРУ медии, до обикновените тролове. Това е истинска война срещу Възраждане и е трудно да се обобщи пред какви трудности е изправена тази патриотична партия. Прилагат се всевъзможни похвати, включително подкупване на бивши и настоящи членове. Все ще се намери някой да се поддаде. Атакуват се всички инициативи, независимо за какво се отнасят. Противопоставят се на всички разумни предложения, само защото идват от Възраждане.

Коментирай

аналитичка

3 months before

Позорят се членовете и́ с нелицеприятни прякори. Обвиняват партията ту в путинизъм и руско влияние, ту като патерица на ГЕРБ, ту като съставена от илитерати и маргинали. Не могат да простят на Костадинов вагоните с почетени книги и неговите изключителни ораторски умения. Поради всичко това се търсят начини за забраната на партията и ПП/ДБ усилено работят в тази посока, без да виждат собствените си физиономии в огледалото. Надявам се, че българското общество, макар и бавно, ще излезе от състоянието на хибернация, в което насилствено го принуди да влезе продължаващата повече от три десетилетия псевдо демокрация.

Коментирай

Майна

3 months before

Подкрепям ,,аналитична,, .Надявам се ,че все повече българи ще се обединим в името на Родината именно около Възраждане

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.