"Възраждане" внесоха 590 000 подписа за референдума за запазване на българския лев

https://svobodnoslovo.eu/politika/vazrazhdane-vnesoha-590-000-podpisa-za-referenduma-za-zapazvane-na-balgarskiya-lev/54351 SvobodnoSlovo.eu
"Възраждане" внесоха 590 000 подписа за референдума за запазване на българския лев

"Възраждане" внесоха събраните подписи за референдума за запазване на българския лев.

Те са събрали общо 590 000 подписа. Това означава, че референдумът може да се бъде проведен. За се проведе допитването без да е нужно произнасяне на Народното събрание са необходими 400 000 подписа.

Стотици пунктове в цялата страна за подкрепа на инициирането на референдум българският лев да остане единствената официална валута в България до 2043 година бяха разположени из цялата страна.

Това, което ще постигнем, е, че ще има референдум наесен заедно с местните избори, на който българските граждани ще кажат, за първи път ще бъдат питани дали искат да се запази или да бъде унищожен българският лев, коментира лидерът на партията Костадин Костадинов пред журналисти. Той добави, че тези 590 хиляди подписа са на общо 37 хиляди страници.

trud.bg

21 Коментара

Мина

преди 1 година

Това е победа! Лична и обща победа! Благодаря на всеки един от вас! Нищо, че още не се е състоял референдумът. Вие заслужавате уважение, защото доказахте, че сте българи! Благодаря ви:)

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

Ако това е реално и Костадинов наистина доведе нещата до Референдум - това му стига... дори нищо друго да не направи повече в кариерата си. Но все пак - да оставим паметника за след Референдума.

Коментирай

Мина

преди 1 година

Г-н ИвайлоК, исках да кажа, че независимо дали ще има референдум(дай Боже да има), всеки един българин, участвал в подписката, заслужава признание и уважение. Още веднъж-Благодаря на всеки един от вас! Благодарение на всеки един от нас, ще бъде България!

Коментирай

аналитичка

преди 1 година

Първата стъпка към демокрацията е направена. Истинското управление на народа е в допитване до неговото мнение. "Възраждане" пише най-новата ни история. Затова след изборите хранениците на Сорос и амбасадата вкупом се нахвърлиха срещу Костадинов и "Възраждане". Дори не успяха да стиковат нападките. Едни говорят, че е проруска партия, други, че е фашистка, трети, че е заплаха за евроинтеграцията. Обединява ги единствено страхът. Страхът от решението на истинския господар на държавата - и това е народът.

Коментирай

аналитичка

преди 1 година

Помните ли колко жлъч се лееше от страна на Гунчева и Марков? Двамата диванни експерти всеки ден публикуваха памфлети и вменяваха всякакви вини на Костадинов. Непрекъснато повтаряха колко необразовани и прости са възрожденците, как подписката нямало да се състои, или че ще бъде преднамерено провалена. След като излязоха резултатите от следизборна анкета и се установи, че подалите гласа си за "Възраждане" са сред най-образованите, т.е. все пак мислещи българи, гласовете им леко поутихнаха. До следващата интрига. Както и да е, да се насладим от първата крачка и да се надяваме, че референдумите ще се превърнат в обичайна практика и у нас - нали сме Швейцария на Балканите?)))

Коментирай

Наблюдател

преди 1 година

Нали обичам да наблюдавам, та проследих тоя юнак, Коцето и видах, че квото обещае, бетон е. На следващите избори има глас и от мен.

Коментирай

До Наблюдател

преди 1 година

Хайде да не изпадаме в неграмотна ироничност . . . Аз, когато си зная, че съм прост, обикновено си затварям устата . . .

Коментирай

До Наблюдател

преди 1 година

Под неграмотност имам предвид следното: 1. "та проследих тоя юнак, Коцето" - "та проследих тоя юнак - Коцето -" (би трябвало да е дълго тире) 2. "и видах" - "и видях" (тук нямам коментар) 3. "че квото обещае" - "че 'квото обещае" (малко да се запознаете с пунктуацията в българския език, толкова ли е невъзможно ?) Само 2 изречения са, може ли малко да се стегнете и да не звучите толкова колхозно . . . ? ? ?

Коментирай

Наблюдател

преди 1 година

Вие мен ли наричате прост? И ми препоръчвате да си затварям устата? Моята уста е затворена, драги. Пиша с ръцете си. Ако Вие използвате Вашата уста за други, например задни цели, това не е мой проблем. Не разбрах с какво съм провокирал нападението Ви? Ще бъдете ли така любезен да ме осветлите? И друг път не оценявайте прибързано хората, може да се окаже, че Ви превъзхождат ... по някои показатели, да речем.)

Коментирай

До Шапка

преди 1 година

Тя и без това се ожени . . . Не за мен . . . :) Ние, хората на словото, оставаме някак си в друго измерение . . . :)

Коментирай

Наблюдател

преди 1 година

Приемам извиненията Ви. Аз съм хамелеон. Мога да пиша всякак - интелигентно и простичко. Наистина не съм се опитвал да бъда ироничен. Поддръжник съм на идеята за референдума и участвах в подписката. Желая успех на възрожденците при самото гласуване. Надявам се да останем с добри чувства един към друг. П.П. Не съм "Шапка", която е писала по-горе (ако това има някакво значение), макар да подозирам Вас. :)

Коментирай

Благодаря . . .

преди 1 година

Шапка ме превъзхожда . . . Не съм дихотомен шизофреник . . . Ама, си пишем от време на време ... Със сигурност, еврото е лоша идея за близо 90% от българите . . . Ще останем като най-големите просяци в ЕС, ако приемем тази валута . . . Има една хубава книга на един португалец за това какво е причинило еврото в Испания и Португалия . . . Сега вече съм се напил и не помня основните идеи . . . Връзката е следната: https://chitanka.info/text/48580-rykata-na-satanata

Коментирай

Наблюдател

преди 1 година

Благодаря за препоръката. При наличие на време ще прочета книгата, стига ръката на сатаната да не докосне интимни части от мирозрението ми.) Не се обозначихте и не зная как да Ви наричам, макар и с псевдоним. Дайте ми, ако обичате, някакъв Ваш прякор.

Коментирай

Мина

преди 1 година

На войнолюбците пожелавам никога на не настъпват мина. Освен ако не са самоубийци, които дерзаят да видят какво е да стъпиш върху мина…

Коментирай

аналитичка

преди 1 година

Съжалявам, ако намесата ми в разговора между двамата господа прозвучи невъзпитано, но понеже притежавам сурови мисли със странен сос от малки сиви клетчици, понякога карам хората да замръзват от изумление. Ако господинът с неустановената самоличност е дал четири правилни, а не фалшиви подсказки, то с голяма доза увереност мога да предположа, че той е роден през месец март. Как е, вцепенихте ли се, дърводелецо?)))

Коментирай

жоро

преди 1 година

Ако бяха отделили от градските пунктове по някой друг човек за ден по големите околни села сега броят щеше да е утроен.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.