Вие, господин министър-председател, Асен Василев и Кирил Петков, резултатите от Вашите действия са само скандали, некадърност, съмнения за кражби в огромни размери, корупция, лъжи, измислици

https://svobodnoslovo.eu/politika/vie-gospodin-ministar-predsedatel-asen-vasilev-i-kiril-petkov-rezultatite-ot-vashite-deystviya-sa-samo-skandali-nekadarnost-samneniya-za-krazhbi-v-ogromni-razmeri-korupciya-lazhi-izmisli/122776 SvobodnoSlovo.eu
Вие, господин министър-председател, Асен Василев и Кирил Петков, резултатите от Вашите действия са само скандали, некадърност, съмнения за кражби в огромни размери, корупция, лъжи, измислици

ОИСР (Организацията за икономическо сътрудничество и развитие) прави международно оценяване PISA, с което оценява нивото на обучението на учениците от цял свят. В Европа, ние сме на предпоследно място, след нас са само Кипър. Такива са фактите. Това е такъв срам, толкова е унизително. Вчера, вечерта, министър-председателят Денков, излезе по БНТ в 20:00 ч., като президента на Нова година, и изсипа такива хвалби по отношение на правителството, такива нереални измислици и глупости, че направо не можах да повярвам, че ги говори сериозно тези неща.

Каза, че били изпълнили 60% от програмата. Коя точно програма? И какво точно са изпълнили, не стана ясно, но той гордо съобщи, че са го направили и че, въобще, много добре се справят. А, учениците? PISA? На предпоследно място в Европа. Ти, Денков, каква заслуга имаш за това? Я, да видим. От 2014 година до днес си бил три пъти министър на образованието, един път заместник-министър на образование, а сега си министър-председател и си шеф на министъра на образованието. Тоест, през тези 9 години си имал сериозна роля в образованието на учениците в България. Тоест, заслугата за това да сме на предпоследно място в това проучване е и твоя, академик Денков. Я да бъда възпитан.

Вие, господин министър-председател, носите сериозна отговорност за грешките в образователната система и вместо да се хвалите по телевизията, трябва да си посипете главата с пепел, да си признаете, че сте абсолютно некадърен и да си подадете оставката. Ако живеехме в друго време, щях да ви посъветвам да отидете в манастир, но понеже живеем в други времена, най-добре е да си подадете оставката и да се скриете. Защото резултатът от Вашите действия, като казвам Вашите, имам предвид Вас, Асен Василев и Кирил Петков, резултатите от Вашите действия са само скандали, некадърност, съмнения за кражби в огромни размери, корупция, лъжи, измислици, фантазии и най-вече срам.

Явно срам, не само в България, но и в Европа. Единственият изход е да си подадете оставката!

Слави Трифонов

7 Коментара

jvg

преди 2 месеца

Славенце, при около 50% сигани ученици като какъв успех очакваш? И ти, когато имаше подкрепата на хората, какво направи - предложи никито и шнорхела за министър - председатели. Що така, бе Миме?

Коментирай

Сенека

преди 2 месеца

Министърът на образованието винаги е бил функция на няколко печатници. Това ясно. Друго ми е чудно! Защо увеличението на заплатите в образованието, е обратно пропорционално на резултатите?

Коментирай

Ефел

преди 2 месеца

Да се изрита! Подаване на оставка е меко понятие.

Коментирай

Али Баба

преди 2 месеца

И в парламента нивото на образование е много ниско. Някои говорят елементарни неща със самочувствието на професори... Ама щом и академика ни е измислен... А образованието... Може би така е по-добре за децата...

Коментирай

Чичо

преди 2 месеца

Преди 3-4 месеца предупредих: Денков оправи образованието, сега се е заел с държавата! Попът кръстил Денков "Академик" е за обесване нагоре с краката!!! Повелителят на мехурчетата е кух като тях!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.