Война кой да е шеф в парламента

Слух назначи ген. Атанасов на мястото на Росен Желязков след рокадата

https://svobodnoslovo.eu/politika/voyna-koy-da-e-shef-v-parlamenta/125028 SvobodnoSlovo.eu
Война кой да е шеф в парламента

Слух назначи ген. Атанасов на мястото на Росен Желязков след рокадата

Според договорката от лятото между ГЕРБ и десните, след ротацията председателят на събранието Росен Желязков трябваше да бъде сменен от предшественика си от ПП – Никола Минчев. Той обаче жестоко се изпокарал със съпредседателя на партията Кирил Петков, тъй като последният излъгал, че позицията му е сигурна.

 

Сериозен слух в парламента обаче разтръби, че постът ще се заеме от депутата от ДБ – ген. Атанас Атанасов, който имал амбиции за креслото, след като категорично обяви, че не иска да бъде номиниран за конституционен съдия, а измамата зад гърба му накарала Минчев да стане словоохотлив по медиите и именно той принудил с изказванията си Петков, Иванов и Атанасов да обявят, че ще се проведат вътрешни избори в структурите кой от двамата да оглави парламента.

 

Вотът вероятно ще е след около месец. Минчев не можел да прости предателството и отсега започнал да агитира именно той да е излъченият от парламентарната група на ПП-ДБ като бъдещ началник. Атанасов пък от дълго време милее да стане ръководител на Народното събрание, като е сигурен, че въпреки деветимата депутати от ДБ в коалицията, изборът му ще бъде подкрепен от десните структури в страната. Мнозина от десницата предпочитали младият Никола Минчев да застане отново начело на парламента, но по партийна повеля щели да изберат „своя“ кандидат ген. Атанасов.

 

От ПП също са раздвоени, тъй като половината от депутатите на Кирил Петков и Асен Василев били в шок, че ще трябва да отстъпят най-високия пост в държавата на миниатюрния коалиционен партньор, въпреки че „им се полагало по споразумението“ да имат свой човек в лицето на Никола Минчев. Със схемите си Петков, който според мнозина бил договорил поста да мине в ръцете на ген. Атанасов, партията се превръща в гнездо на оси, тъй като мнозина ще се съобразят с повелята ръководството, ала други нямало да гласуват както им се нареди отгоре и ще има недоволство и в групата на ПП.

 

От партията няма да препитват структурите си, както десните за мнение по темата, тъй като има опасност именно от открити брожения и скандали по места за лоялността на ПП към най-верните си членове.

 

ГЕРБ вече обявиха чрез лидера си Бойко Борисов, че ще дадат подкрепата си от 69 депутати на когото и да издигне дясната коалиция и уж темата им е безразлична. Всъщност депутати от партията разкриха, че всяка проява на надзор и безсилие в партньорите им ги забавлява безкрайно и „било крайно време хората да видят какви почтени хора са начело на управлението и ги търпим“.

 

А какво ще се случи с Росен Желязков? О, хич не го мислете! Усилено се говори, че вече е уредено той да стане част от един от регулаторите, които властта трябва да попълни с минимум 80 души заради овакантените места и изтеклите мандати. Смята се, че бившият главен секретар на Министерския съвет и доскорошен шеф на парламента ще заеме кресло в Комисията за защита на конкуренцията. Това ще е втори опит Желязков да стане част от регулатора, след като през 2016 г. той бе фаворит за управляващ, но категорично отказа поста.

Източник: Уикенд

4 Коментара

Червената шапчица

6 months before

Цвета караянчева добре се справяше...

Коментирай

Червената шапчица

6 months before

Според информации свързани с вдигането на тежести, една от най-мощните финансово страни има интерес към Карлос Насар.

Коментирай

Цвета караянчева добре се справяше...

6 months before

Ха-ха . . . Това беше мно-о-о-о-го добре . . . Респект . . . :)

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.