Всеки има право на мирен протест. Никой няма право да се опитва да влиза с взлом в парламента

https://svobodnoslovo.eu/politika/vseki-ima-pravo-na-miren-protest-nikoy-nyama-pravo-da-se-opitva-da-vliza-s-vzlom-v-parlamenta/5834 SvobodnoSlovo.eu
Всеки има право на мирен протест. Никой няма право да се опитва да влиза с взлом в парламента

Всеки има право на мирен протест. Никой няма право да се опитва да влиза с взлом в парламента.

Никой няма право, протестирайки, да напада журналисти. Никой няма право да подстрекава към превземане на Народното събрание.

И понеже се чуха гръмки фрази като “Мястото на народа е в Народното събрание!” и “Народът реши!”, искам нещо съвсем простичко да поясня. Народът вече присъства в Народното събрание - чрез своите избраници.

Народът, също така, взема решенията си по време на избори. Не на улицата, не в кафенето, не по тайни срещи, не и в докараните от къде ли не автобуси. На избори. Разпределението на народните представители в настоящия парламент показва какво е решил народът. Така работи демокрацията.

И още нещо - да си народен представител и да се възползваш от страховете на хората, за да ги насъскваш срещу съгражданите им и срещу други народни представители, не е политика, не е и революция, ами си е чист срам.

Да си демократично избран народен представител и да насъскваш хора срещу демокрацията, няма да Ви казвам какво е, защото мисля, че и сами се досещате.

Ивайло Мирчев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.