ВСС освободи Гешев. На ход е президентът

https://svobodnoslovo.eu/politika/vss-osvobodi-geshev-na-hod-e-prezidentat/111684 SvobodnoSlovo.eu
ВСС освободи Гешев. На ход е президентът

С 16 гласа "за" срещу 4 "против" Пленумът на Висшия съдебен съвет отстрани предсрочно Иван Гешев от длъжността главен прокурор с мотив уронване престижа на съдебната власт.

Решението беше взето след 14-часово заседание в четвъртък и още 11 часа обсъждания днес. Искането беше внесено от четирима членове на прокурорската колегия по повод репликата на Гешев "политически боклук" по адрес на депутати.

Решението ще бъде изпратено веднага на президента за издаване на указ, съобщи правосъдният министър Атанас Славов. То ще влезе в сила след издаването на указ.

2 Коментара

ввввиви

преди 10 месеца

Преди време, членовете на ВСС, яростно защитаваха Гешев и нападаха президента, че бави указа за неговото назначаване. Днес, в отсъствието на Гешев, най-брутално го свалиха от поста му! Съдебната система е плна с продажни и некадърни хора, готови на всичко за пари и власт! Нищо добро не ни чака!

Коментирай

Зелена брада

преди 10 месеца

Смешникът Славов твърди, че "Президентът няма основание да бави указа" за освобождеването на Гешев. Но не казва ,че Президента няма основание и да бърза с издаването на указа. НЕкои психодесни селяндури не разбраха, че първо трябва да заслужат и постигнат някакъв определен пост и тогава да дават съвети на Президента!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.