Вторият мандат: Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва пред НС /на живо/

https://svobodnoslovo.eu/politika/vtoriyat-mandat-rumen-radev-i-iliyana-yotova-polozhiha-kletva-pred-ns-na-zhivo/5708 SvobodnoSlovo.eu
Вторият мандат: Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва пред НС /на живо/

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва пред 47-ото Народно събрание за втория си мандат като президент и вицепрезидент на Република България

Преди клетвата зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин прочете решението на ЦИК, с което Радев и Йотова бяха избрани.

"Преди 5 години вие отново поверихте на нас с г-жа Йотова трудната задача да продължим по пътя, който поехме заедно и направихме първата решителна крачка. В деня, в който прекрачваме във втория мандат, първите ми думи са на признателност към вас, скъпи съотечественици. Вашето доверие е най-миродовната оценка за нашите решения. Мой дълг е да връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията. Убеден съм, че в България е налице антимафиотски консенсус. Корупцията трябва да бъде унищожена, за да се запазим като общество" - така започна обръщението на президента Радев.

На церемонията присъстват министър-председателят Кирил Петков, членовете на Министерския съвет, членовете на Конституционния съд, представители на дипломатическия корпус, на регистрираните в България вероизповедания, на държавни институции, предишни президенти на Република България и председатели на Народното събрание.

Очаквайте още подробности!

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.