Явор Божанков: Борисов е нещо като “луд с картечница”, дори не си дава сметка, че дразни хората

https://svobodnoslovo.eu/politika/yavor-bozhankov-borisov-e-neshto-kato-lud-s-kartechnica-dori-ne-si-dava-smetka-che-drazni-horata/26380 SvobodnoSlovo.eu
Явор Божанков: Борисов е нещо като “луд с картечница”, дори не си дава сметка, че дразни хората

Бях в САЩ по покана на обмяна на опит. И аз ги научих на някои неща. Имах срещи с политици, републиканци, демократи, публични медии. Беше индивидуална специализация. Бе отложена с повече от година заради пандемията.  Това каза по БТВ депутатът от БСП Явор Божанков. 

Нямаше как да съм в правната комисия, защото отсъствах повече от месец. Гласуването в зала има значение. Гласуването ми против хартиената бюлетина е знаково. Смятам, че който е правил промени в ИК, за да спечели повече гласове, тук невинни няма. Резултатът не излиза накрая. Партиите са в криза. И вместо да върнем доверието с изборите, партиите искат да върнат доверие с промени в ИК. Гласуването с ГЕРБ и ДПС е рисково.

Не е редно да има нещо като тайно гладуване и скрита подкрепа. Има ли правителството, то трябва да има ясна политическа подкрепа. В тази ситуация, в която изпадаме за четвърти път, трябва да си дадем ясна сметка какъв е основния проблем. Дори Борисов е нещо като “луд с картечница”, дори не си дава сметка, че дразни хората. 

Причината е, че няма нещо, което да ни обедини като общество и народ. Нови избори няма да дадат друга картина. Служебната власт ми прилича на ранния Борисов.  Служебните министри отказват да дадат информация - договори за определен период. Не ми се дават самите договори с военното министерство. Очевидно служебната власт не смята, че се дължи отчет. Например за покупка на горива. Искам да видя на какви цени се купуват тези горива.

Всеки с моето име е под засилени проверки. Казвал съм го, че това е натиск. Такова нещо не съм виждал. Казваш, ме служебния кабинет е такъв и получаваш отговор. България не бива да се оставя в ръцете на служебни кабинети.

Въпросите се решават с редовен кабинет. Ключът за разрешаването на въпроса е при народните представители. Изходът е в тази зала и намиране на съгласие. Държавата отива към все по-тежка криза. България трайно отива към лош път.

Не мога да си представя как може да се формира кабинет между партии с такива разломи. Нека да стигнем до третия мандат, президентът може само да реши на кого ще го даде. Въпросът е повече от сложен. Да видим на кого ще се връчи, трудно мога да направя прогноза. Тъжно е, че нашият политически хоризонт е до първи, втори и трети мандат. ние трябва да посочим къде са основните проблеми. В България води война с всички. Ние не можем да дефинираме националния си интерес.

frognews.bg

2 Коментара

Червената шапчица

преди 9 месеца

Йоана Левиева Сойър ще се развежда. Каква е причината? Явор Божанков е пленил сърцето на журналистката…

Коментирай

песимист

преди 9 месеца

Как мина инструктажа в САЩ? Ползотворен ли беше? А... за кого (освен за теб, разбира се)!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.