Явор Божанков: Тези от "Възраждане", които не гласуваха за избора на подуправител на НЗОК, бяха резервно мнозинство на ГЕРБ

https://svobodnoslovo.eu/politika/yavor-bozhankov-tezi-ot-vazrazhdane-koito-ne-glasuvaha-za-izbora-na-podupravitel-na-nzok-byaha-rezervno-mnozinstvo-na-gerb/122385 SvobodnoSlovo.eu
Явор Божанков: Тези от "Възраждане", които не гласуваха за избора на подуправител на НЗОК, бяха резервно мнозинство на ГЕРБ

Няколко принципа бяха заложени в нашите отношения с ГЕРБ-СДС. Когато има кадрово назначение, то да става в рамките на тези, които подкрепят правителството. Подуправителят на НЗОК беше избран с гласовете на "Възраждане" или по-скоро с гласовете на тези от "Възраждане", които не гласуваха, за да бъде избран - това коментира в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

По думите му, те са били някакво резервно мнозинство на ГЕРБ в този случай и това е абсолютно недопустимо.

"На България ѝ предстоят много назначения на регулатори и в известен смисъл те са по-важни от министрите. Години наред нашата държава, независимо кой е министър, кой е кмет, в много отношения ще зависи именно от тези регулатори и те не могат да бъдат избрани със "златния пръст" на "Възраждане".

От друга страна, според Божанков, самата кандидатура не е била подходяща и това е още един принцип.

"Не може човек, срещу когото има тревожна информация и то от органите за сигурност да бъде назначен на позиция, която управлява 8 милиарда лева от нашия бюджет. Добре, че на следващия ден те преосмислиха това решение. Важното е сега да заложим този принцип и той да бъде формализиран, за да може в бъдеще да няма такива казуси."

По отношение на бъдещето на правителството, Явор Божанков каза, че след двата неуспешни вота на недоверие към кабинета, алтернативата на управлението са "Възраждане" с БСП и "Има такъв народ".

https://frognews.bg/

3 Коментара

Червената шапчица

преди 2 месеца

Нямаме някакво резервно мнозинство! Конфликтът е за резервен сексуален прибор. Когато вибраторът на м'амзел дьо Крушовица беше на ремонт в сервиза, тя хващаше Божанката за ушите, притискаше силно главата му към своята вагина и с два удара зад врата казваше - хайде започвай, какво чакаш... Понякога трудно достигаше до оргазъм и се налагаше направо да седне върху лицето му... После др. Свиленски правеше изкуствено дишане на Божaнков, защото беше направо задушен и береше душа... Ето защо, сега Божанката мрази др. Нинова.

Коментирай

Червената шапчица

преди 2 месеца

Защо ли, всеки път когато видя снимката на тази семпла (във всяко отношение) особа - ренегат, в съзнанието ми изплува аналогия с празна тенекия от сирене, по която едно ромче тряска с алуминиев черпак?!

Коментирай

Божанков, едва ли можеш да четеш, но все пак . . .

преди 2 месеца

Видя се кой върши работата! Има ли проблем, Пеевски дава решението . . .

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.