Йотова: Димитър Главчев дължи отговори! Министър Стефан Димитров е отличен дипломат

https://svobodnoslovo.eu/politika/yotova-dimitar-glavchev-dalzhi-otgovori-ministar-stefan-dimitrov-e-otlichen-diplomat/131783 SvobodnoSlovo.eu
Йотова: Димитър Главчев дължи отговори! Министър Стефан Димитров е отличен дипломат

Министър-председателят дължи отговори на всички нас, настоя вицепрезидентът Илияна Йотова по повод предложението за смяна на служебния министър на външните работи Стефан Димитров с Даниел Митов.

Според нея честното отношение е да излезе министър-председателят и да отговори на всички въпроси, а не с изявление, цитирано от пресцентрове.

"Много е сложна ситуацията, но тя е повече сложна за цялата страна. Тук не става въпрос за отговорността на една или друга институция, а отговорността пред всички български граждани и за съжаление, този служебен кабинет, поне засега, не издържа изпита. Ако, действително, се окаже, че това е кабинет - неслужебен, т.е. не независим, а партиен, подозренията ще стават все по-големи", посочи тя.

Йотова потвърди, че познава Стефан Димитров като един от най-добрите български дипломати.

"Той е бил на работа и в Германия, сега е в Черна гора, много инициативен, с много добри позиции. Не зная какво точно се е пречупило във виждането на господин Главчев по този въпрос и защо той си го е променил за ден и половина. Нямам отговор на този въпрос, затова казвам, че той дължи тези отговори на всички нас", допълни вицепрезидентът.

Илияна Йотова бе категорична, че президентът Румен Радев ще решава дали да утвърди предложената рокада. 

Епицентър 

5 Коментара

Олеся Zelle

преди 1 месец

....Галя от Козяк вече нареди, Къдрава Сю да се назначи.

Коментирай

Олеся Zelle

преди 1 месец

....Галя от Козяк вече нареди, Къдрава Сю да се назначи.

Коментирай

Стоян Вичев

преди 1 месец

Роси - 2014-10-28 - 17:39:33 - Даниел Митов е поредният евреин – външен министър на България! Досега за 25 години само евреи са ни външни министри! Няма ли българи за тази работа? Има, разбира се... На кого ли е нужно? Май е ясно, но е страхотно нагло! Ние изобщо държава ли сме? Или някакъв доминион, колония или вилает? Тези външни министри си изпълняват дълга към други, не към България, и винаги в наша вреда!!! ‐‐---‐---------‐‐---------------------- лора - 2015-01-21 - 13:56:52 - Да нагло е. Поставили са ги за да убият българския народ, защото е славянски и православен. Това е всичко.

Коментирай

Неизненадан

преди 1 месец

Надпартийният ГЕРБистки уж служебен кабинет се формира според желанията на първата мутра на държавата... А беше лято... Вдигнати юмруци, че и от президента... И скандирания... Оставка, съд, затвор... Мафията си има държава и заприходи протестите... И отново Борисов, и Пеевски и пр.... Мрачно безизходно българско вегетиране...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.