Йотова критикува Денков за позицията му за касетъчните бомби

https://svobodnoslovo.eu/politika/yotova-kritikuva-denkov-za-poziciyata-mu-za-kasetachnite-bombi/113143 SvobodnoSlovo.eu
Йотова критикува Денков за позицията му за касетъчните бомби

Притеснително е, че министър-председателят акад. Николай Денков е бил може би един от малцината лидери на Срещата на върха на НАТО, който е подкрепил употребата на касетъчни боеприпаси. От 2008 година България е част от споразумението против тяхната употреба, каза пред БТА вицепрезидентът Илияна Йотова.

Коментарът ѝ е по повод интервюто на Денков пред "Скай нюз", в което той заявява: "Доколкото съм чувал, те (руснаците) вече са използвали такъв тип боеприпаси, така че ако ги използват, нормално е да се очаква, че другата страна (Украйна) също може да ги използва. ... Ние сме в пълноценна война, така че когато водиш война, заплахите са важни, но още по-важно е да имаш успех на бойното поле".

Срещу касетъчните боеприпаси се обявиха много страни, включително Германия, Испания, Великобритания и много правозащитни организации, заяви още Илияна Йотова.

offnews.bg

3 Коментара

Али Баба

преди 9 месеца

Не можеше ли да ни изберат по-адекватен министър председател?!? Тоя глст може да е голям учен, но определено не става за политик. Мара Г. би се държала по-адекватно на такъв международен форум.

Коментирай

Уф,

преди 9 месеца

Защо да му се не види тоя "премиер" не си гледа сапуните.....

Коментирай

Обикновен българин

преди 9 месеца

Искаме Бат Бойко и Костя.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.