Йотова: Териториалните планове, изпратени в Брюксел, не отговарят на Механизма за солидарен преход

https://svobodnoslovo.eu/politika/yotova-teritorialnite-planove-izprateni-v-bryuksel-ne-otgovaryat-na-mehanizma-za-solidaren-prehod/117883 SvobodnoSlovo.eu
Йотова: Териториалните планове, изпратени в Брюксел, не отговарят на Механизма за солидарен преход

За съжаление, териториалните планове, които са изпратени на Европейската комисия не отговарят на Механизма за солидарен преход. Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова в Благоевград, по повод подготвяния вот на недоверие към правителството за политиката в сектор „Енергетика“.

„Не отговарят, защото с големи букви в този механизъм, който беше приет 2020 г., беше записано, че в плавния преход, който ще бъде подпомогнат с доста сериозни финансови средства от страна на Европейския съюз, нито един работник и нито един регион, забележете, няма да бъде изоставен“, заяви Йотова и допълни, че очевидно плановете, които България изпрати, не отговарят на това най-важно условие, предаде БТА.

„Дали ще има вот на недоверие или не, това решават колегите в Народното събрание“, коментира вицепрезидентът и уточни, че не е имала възможност да се запознае с мотивите за внасянето на вот на недоверие. „Но вероятно ще има такава дискусия, която ще завърши с гласуване, такава каквато е процедурата“, каза Илияна Йотова и обърна внимание, че за нея по-важен въпрос от вота на недоверие е това доколко и как държавата ще успее да помогне на българските енергетици и миньори. „Смятам, че това е наша обща отговорност“, изтъкна вицепрезидентът.

trud.bg

1 Коментара

Мина

преди 6 месеца

Заври си “солидарния преход” отзад!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.