Йотова: В Северна Македония има черни списъци с българи

https://svobodnoslovo.eu/politika/yotova-v-severna-makedoniya-ima-cherni-spisaci-s-balgari/110411 SvobodnoSlovo.eu
Йотова: В Северна Македония има черни списъци с българи

Системното потъпкване на правата на българите в Република Северна Македония представи вицепрезидентът Илияна Йотова на общия дебат „Обединени за Европа“, който се състоя в рамките на IV Среща на Съвета на Европа, домакин на която е исландската столица Рейкявик. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Йотова припомни поредицата от случаи на агресия срещу хора заради заявената им българска идентичност, както и приемането на специалния закон срещу сдруженията.

„В Република Северна Македония има черни списъци на българи, които не се допускат на територията на страната. В тях без никакви аргумент е и български евродепутат. Това е груба провокация към общите европейски ценности и към всичко, което изгражда нашата общност – единство, солидарност, взаимно уважение. Най-опасната тенденция е широко разпространеният език на омразата към съседна държава, член на Съвета на Европа и на Европейския съюз“, подчерта Илияна Йотова.

Вицепрезидентът потвърди българската позиция относно войната срещу Украйна и подкрепата за суверенитета, независимостта и териториалната цялост на страната.

Йотова заяви българската подкрепа за създаването на Регистър на щетите в Украйна, причинени от войната.

trud.bg

1 Коментара

Червената шапчица

преди 11 месеца

Какво точно работи тази женица? Много е неприятна, образува ми скомина с тази уста… Шварценегер е с такава уста…

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.