За Кирил Петков часовникът за 50 хил. на Живко Коцев бил „някакъв часовник“

https://svobodnoslovo.eu/politika/za-kiril-petkov-chasovnikat-za-50-hil-na-zhivko-kocev-bil-nyakakav-chasovnik/131334 SvobodnoSlovo.eu
За Кирил Петков часовникът за 50 хил. на Живко Коцев бил „някакъв часовник“

„Някакъв часовник се развява, за да се покрие нещо по-страшно. Прокуратурата отново се ползва за бухалка. Ако бяхте в друга европейска държава, главният прокурор изнудва главният секретар, звучи безумно.“ Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков след клетвата на служебното правителство. За уточнение, часовникът, подарен на Коцев е на цена 50 хил. лв., но дори не това е най-уличаващото от мрежите, в които се е оплел Коцев.

Мнозина смятаха, че Кирил Петков ще се откаже от протежето си Живко Коцев след редица преки и косвени доказателства, които свързват главния секретар на МВР Живко Коцев с престъпна група, в която прокуратурата твърди, че са членували директорката на митниците Петя Банкова, Марин Димитров, синът му Стефан Димитров и Николай Николов – Паскала. Кирил Петков обаче продължава да се опитва да защитава Коцев, за когото и Денков настояваше, че върху него е оказван натиск.

Дали е бил подведен от съпартийците си от ПП-ДБ или е стигнал сам до изводите, но премиерът в оставка Николай Денков до последно твърдеше, че висши представители на прокуратурата и вътрешният министър Калин Стоянов са упражнили натиск върху Коцев да подаде оставка.

Междувременно в понеделник премиерът в оставка Денков изпрати официален сигнал срещу Сарафов на Даниела Талева, назначена за специален обвинител, който да разследва главния прокурор и заместниците му.

В сигнала се излагат твърдения, че Сарафов се е срещал с Коцев в присъствието на градската прокурорка Илиана Кирилова и заместника ѝ Христо Кръстев и е бил заплашен, че ще бъде обвинен и арестуван, ако не подаде оставка. Кирилова потвърди за срещата, но отрече главният секретар на МВР да е бил заплашван, цитирана от бТВ.

Кирил Петков обаче продължава да настоява, че Живко Коцев е жертва на някакви зли сили.

„Връщаме се с бързи крачки назад. Притеснен съм от факта, че нещо много бързо започваме да се връщаме към мутренските времена“, каза още съпредседателят на парламентарната група (ПГ) на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

„Аз лично съм притеснен. Притеснен съм повече от вчерашната новина, в която премиерът уведоми съдията, който изпълнява прокурорската задача да може да разследва главния прокурор, защото вече имаме фактически сигнали, писмени сигнали реално, че главният прокурор лично е заплашвал главния секретар на МВР. Това не звучи като европейска държава За съжаление той не е бил сам. Има още 4 човека, включително Калин Стоянов.“

„Освен Сарафов това са шефът на КПКОНПИ, прокурорката от СГП и нейният заместник“, поясни имената пред медиите Кирил Петков.

Източник: Филтър 

11 Коментара

Чичо

преди 3 седмици

Аз съм притеснен от малоумието Кирчово!

Коментирай

moitoi

преди 3 седмици

Денкооф...Денкооф!!!В ЕВРОпата за която говориш Плитически лица или Държавни служители са си подавали ОСТАВКИТЕ само защото са взели ЗАЕМ от БАНКА размера на който не им се е ПОЛАГАЛ!!! ЗАЕМ а не ПАРИ от КОНТРАБАНДА!!! КАКВИ ИДИОТИ ГОСПОДИ!!!

Коментирай

ВЪЗРАЖДАНЕ е патерица на шайката ГЕРБ и петата колона ДПС

преди 3 седмици

Р. МИЛЕНОВ: СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ - ПОЛИТИЦИ И МУТРИ КРАДАТ МИЛИАРДИ ОТ ДЪРЖАВАТА, СЛУЖБИТЕ ПОСРЕДНИК Не се страхувай с Васил Василев https://www.youtube.com/watch?v=TcL6RQGo8vo

Коментирай

Майна

преди 3 седмици

Понеже тук заявяват , че Възраждане е ,,патерица,, аз ви приканвам да гласуваме, да спечелят и да ги видим. Що ви е страх да гласуваме за тях? Така ще можете да кажете- ЕТО,! ВИЖТЕ ГИ! Нали..? Или могат да променят НЕЩАТА. Или кажете си- не искате да се променят нещата в България! Призовавам ви да гласувате! Вижте как народи подкрепят пронародни партии. Как Словакия може?! А ние , българи?!

Коментирай

«Моя твоя не понимай»

преди 3 седмици

Майна преди 18 минути, вече гласувах за ПеПейкин и може би това е една от най-глупавите ми постъпки. При психиатъра: – Имали ли сте някога хомосексуален опит? – Два пъти, докторе. Единият път взех кредит от Левон Хампарцумян, другия гласувах за Възраждане

Коментирай

Бай Иван

преди 3 седмици

В момента по Канал 1 в "Референдум" с водеща Добрина Чешмеджиева се обсъждат служебното правителство и предстоящите избори. Това, че преобладаващото мнозинство в участниците в дискусията са представители на софийската жълтопаветната НПО-шна сган, като Петко Георгиев не ме учудва, защото К1 отдавна фактически не е национална телевизия! Не ме учудва и твърдението му, че по-голямата част от българите били възмутени от падането на правителството и обявяването на нови избори!? Учуди ме водещата, за която уличаването в тежка корупция на главния секретар на МВР е нещо пренебрежимо! На извода на един от участниците, че главния секретар на МВР не може да остане повече на поста си след тези разкрития тя реагира, че явно ще трябвало да намерят някой с друг часовник! Представяте ли си, колко са изгубили моралната си чувствителност тези мисирки и жълтопаветници!

Коментирай

Бай Иван

преди 3 седмици

Малко по-късно в предаването представителя на софийската жълтопаветна НПО-шна сган Петко Георгиев се възмути, че националните медии бълвали антиевропейска пропаганда и при това положение, как можем да очакваме голяма избирателна активност на евроизборите?! Бил възмутен, че не се вземали никакви мерки от страна на държавата да се спряла тази антиевропейска пропаганда! Тези жълтопаветни идиоти, дето ни проглушиха ушите, че са демократи искат въвеждане на строга цензура! Не им стигаше, че забраниха руските канали, но искат да заглушат гласа на всяка опозиция! Представяте колко си до къде стига наглостта и безочието им?

Коментирай

Бай Иван

преди 3 седмици

Грешка! объркал съм имената на водещата! Извинявам се на Добрина Чешмеджиева! Водеща на предаването на 09.04.2024 г беше мисирката Аделина Радева!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.