Загадка: Бивш тото шеф се домогва във властта в Благоевград

Емил Кехайов бе отстранен от поста по заповед на спортния министър

https://svobodnoslovo.eu/politika/zagadka-bivsh-toto-shef-se-domogva-vav-vlastta-v-blagoevgrad/111718 SvobodnoSlovo.eu
Загадка: Бивш тото шеф се домогва във властта в Благоевград

Емил Кехайов бе отстранен от поста по заповед на спортния министър

Емил Кехайов, бившият шеф на Българския спортен тотализатор в Благоевград, вероятно ще бъде назначен за областен управител.

През миналия март, Емил Кехайов бе отстранен от поста на шеф на Югозападна регионална дирекция на Българския спортен тотализатор по заповед на тогавашния спортен министър Радостин Василев. Отстраненият шеф бе член на ГЕРБ.

По-рано днес, областният управител на Благоевград, Стоян Христов, поиска освобождаването си от длъжността с писмо до Министерския съвет, съобщиха от Областната управа. Христов изпълнява длъжността на губернатор от края на декември миналата година.

Това се случва в усложнена политическа обстановка, в която областни управители в цялата страна масово подават оставки.

Източникът обясни, че това е възможността за Емил Кехайов да се премести на този пост.

Област Благоевград граничи с Република Гърция и с Република Северна Македония и реално територията й съвпада с географския регион Пиринска Македония.  Населението й е над 320 хиляди души, а площта – 6 450 квадратни километра, което я нарежда на 3-то място по площ в България. В нея се намират 14 общини, като една от тях е от най-известните в планинския туризъм у нас – Банско. Най-големият град и областен център е Благоевград с население от 74 000 души. Планините я правят привлекателна за различни видове туризъм.

Източник: narod.bg

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.