Законът на Цецо

https://svobodnoslovo.eu/politika/zakonat-na-ceco/26169 SvobodnoSlovo.eu
Законът на Цецо

Вече две седмици имаме ново служебно правителство, чиято основна задача по Конституция е да подготви и проведе бъдещите парламентарни избори. И през цялото това време, основна тема в медиите е машинното гласуване, което наистина не е маловажно, но се бави решението на още по-съществен проблем, пряко касаещ  честността на изборите. И това е необходимостта от незабавна смяна на настоящите областни управители. Защото за никого не е тайна, че в голямата си част те са от личната гвардия на Цветан Цветанов, а в някои случаи (Росица Иванова в Софийска област) са даже и роднини.

Премиерът Герджиков вече спомена, че ще бъдат сменени „областните управители, които се заиграват непочтено“. А той сигурен ли е, че те имат намерение тепърва да започват с номерата? Всъщност ако процесът се забави още някоя и друга седмица, има сериозна опасност не просто от продължаване, но и от ескалация на превърналите се в традиция непочтени заигравки и по ГЕРБ-ерска, и по Цецовска роднинска линия.

Факт е, че областните управители предлагат състав на РИК, от който зависи дали ще има ред, законност и организация на изборния процес. Имайки предвид и че кметовете на големите градове са от същата Цецовска камарила,  не е трудно да се предположи, че фалшифицирането на изборите вече е в ход.

Между другото, най-ясно ще се разбере как хранените хора на Цветанов „спазват“ закона, именно след като бъдат уволнени. Публично известен факт е, че на същата тази Росица Иванова, която се подвизава в Софийска област, й пазят директорското място в местното училище в Годеч, въпреки че тя беше назначена (а не избрана) за областен управител. За справка, по закон се запазва работното място само при изпълнение на изборна длъжност. Странното в случая е, че на Иванова това ще й е за втори път. Директорското място пак й се пазеше и през мандат 2009 – 2013 г., когато тя беше зам.-областен управител.

Ако обаче излезем от частния случай, въпросът на въпросите е – на такива хора ли ще разчита проф. Герджиков, за да прилага законите на Република България?

За тях важи единствено и само законът на Цецо! И колкото по-дълго останат във властта, толкова по-голяма е вероятността изборите да са НЕчестни. Всичко останало са предположения за някаква предполагаема почтеност на милиционер-роднина, докопал област-касичка!

Резултат с изображение за цветан цветанов

transmedia.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.