ЗАПЛАТИТЕ - ПРИОРИТЕТ № 1

https://svobodnoslovo.eu/politika/zaplatite-prioritet-1/129941 SvobodnoSlovo.eu
ЗАПЛАТИТЕ - ПРИОРИТЕТ № 1

Може да бъде изображение с квитанция за билет и текстово съобщение

В Столичния общински съвет е внесено любопитно и скандално предложение. В ситуация, когато Столична община и СОС половин година почти не работят, едно от важните предложения е за вдигане на заплатите на кметове и общински съветници.

Общинските съветници Цветомир Петров, Вили Лилков, Севделина Петрова, Борис Бонев, Иван Таков, са внесли предложение заплатата на кмета на СО да се определи в размер на основната месечна заплата на министър. Съответно на заместник-кметовете в размер на 80 % от тази на кмета, кметовете на райони - 80 % от заплатата на кмета, заместник-кметове на райони - 65 % от заплатата на кмет на район. А заплатата на председателя на СОС да бъде 90 % от кметската, а на общинските съветници - в размер на 70 % от основната месечна заплата на Председателя на СОС. И всичко това от първи април.

Докладната записка е с входящ № СОА24-ВК66-2491 от 21.03.2024 г., в която се описва колко са ниски възнагражденията на кметове и съветници.

Винаги съм била на мнение, че администрацята трябва да е добре заплатена. Но с условието да работи и то в полза на гражданите. Да се иска увеличение на заплатите при ситуацията в София, е безумна наглост. Основната месечна заплата на министър по последни данни е малко над 8000 лева, като към тези пари се добавят и различни бонуси и проценти.

Въпросът ми е какво точно свършиха кметът на СО и общинските съветници, че да искат по-високи заплати?

Елена Гунчева-Гривова

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.