Жельо Бойчев: Благодарим за рекламата, която правят на нашата програма. Къде са 2 млрд. от излишъка?

https://svobodnoslovo.eu/politika/zhelyo-boychev-blagodarim-za-reklamata-koyato-pravyat-na-nashata-programa-kade-sa-2-mlrd-ot-izlishaka/26111 SvobodnoSlovo.eu
Жельо Бойчев: Благодарим за рекламата, която правят на нашата програма. Къде са 2 млрд. от излишъка?

„В очакване на програмата на ГЕРБ, им благодарим за рекламата, която правят на нашата. Ще ги помоля да не я четат като Дявола Евангелието". Това заяви говорителят на БСП Жельо Бойчев. Той подчерта, че правителството, което БСП ще излъчи, ще въведе ясни критерии и правила, на база на които ще се разходват тези средства. „Целта ще бъде постигане на по-висок растеж и заетост. Отсреща имаме - раздадени 2 млрд. лв. само за последния месец на правителството на Борисов", каза още той. Бойчев обясни, че БСП предлага ясни правила, цели и прозрачност, а от другата страна са „джобните на Борисов", които той решава за коя община, кмет или инфраструктурен проект да бъдат похарчени. „Нормално е да са ядосани. Предлагайки тригодишна бюджетна прогноза, с размер на минимална заплата, който не се променя, единственият въпрос е - кога лъжете? Когато подписвахте този документ и го гласувахте в парламента или един месец след това, когато се сетихте, че може да има политика за доходите", коментира Бойчев. Той опроверга твърденията, че бюджетът ще загуби 200 млн.лв от освобождаването от данък на фирми на млади предприемачи, като обясни, че сумата е само 10 млн.лв. „Щяло да има липса на 600 млн.лв в бюджета от първоначалната такса на летище „София". Да продадем тогава цялата държава. БСП слага точка на политиката, която продава национални интереси", категоричен е Жельо Бойчев и обясни, че летище „София" ще бъде развивано като държавна инфраструктура с национално значение.

Жельо Бойчев: Благодарим за рекламата, която правят на нашата програма. Къде са 2 млрд. от излишъка?

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.