Журналистът Илхан Андай: Делян Пеевски ще бъде все по-силният човек, човекът след Доган

https://svobodnoslovo.eu/politika/zhurnalistat-ilhan-anday-delyan-peevski-shte-bade-vse-po-silniyat-chovek-chovekat-sled-dogan/116906 SvobodnoSlovo.eu
Журналистът Илхан Андай: Делян Пеевски ще бъде все по-силният човек, човекът след Доган

ДПС първи влязоха в час, съобразно новия световен ред, както каза Делян Пеевски. Последваха бързи събития след тези думи на Пеевски и последва нареждане на комисиите, ДПС получи много парламентарна власт. Едно правителство не се сформира от разговори в Сарая или дома на Асен Василев, а има едно стъпало горе, някои го наричат посолство, срещи в манастир. Силните на България при сформирането на това правителство бяха зависими от силните в световен и европейски план. Затова ДПС са много полезна формация, за това, че първи са прозрели новите дадености. Това заяви в интервю за предаването "Още от деня" журналистът Илхан Андай. 

Той смята, че Бойко Борисов, заедно с ДПС и Пеевски, биха могли да елиминират ПП-ДБ, но Борисов и ПП-ДБ трудно биха елеминирали ДПС и Пеевски. ДПС и ПП-ДБ биха могли пък да елиминират ГЕРБ. 

 

Проф. Александър Маринов: Бойко Борисов очевидно действа с план, днес направи много интересно изявление

"Кабинетът работи. Делян Пеевски е особено активен. Той е с новото лице. Той изпреварва събитията и промотира хубавите неща, които ще се случват в България. Делян Пеевски има плаващ статус. Изпратен е при другите от ПП-ДБ като миротоврец, макар да не изглежда така благ. Той не се мъчи с българския език, изрежда нещата и създава полезни новини, които плашат партньорите. Новият Делян Пеевски е по за предпочитане от всички нарциси в този парламент.  Той ще бъде все по-силният човек, човекът след Доган", посочи журналистът.

 

И Пеевски поздрави правителството, че се е разбрало с протестиращите земеделци

Той разказа и как ДПС и персонално Ахмед Доган провежда изпита за кандидат-кметовете им. "Ахмед Доган провежда изпит, консултации за кандидат-кметове. През 2015 г. имаше хора, които просто искаха да видят Доган и се явяваха супер неподготвени, говореха всякакви небивалици. Форматът е интересен, има своите плюсове и минуси. Този формат е приложим в България единствено при ДПС и ГЕРБ. Самият Ахмед Доган, който получава информацията си през различни източници, е наясно, че на местна почва номкинациите се манипулират. Оплакваха се, че по-силните в някои региони не допускат по-слабите. И номинациите са полезни за ДПС, и изпитът при Доган. Той невинаги е обективен на 100%, но пък е в много добра кондиция. В последните 16 часа работи, срещу него един младежки лидер заспива. Там е недопустимо за журналисти, но си имаме източници", коментира още Андай. 

 

Борисов за протестите: Не е толкова страшно, просто некоалиционните ни партньори не са свикнали

"ДПС неформално си въведе мандатност. Разполагаме с информация, че всеки, който е с над 4 мандата, е пътник", каза още той. 

 

Хасан Азис няма да е кандидатът на ДПС за кмет на Кърджали на предстоящите местни избори

И добави: "За много хора е изненада Хасан Азис вече да не е кмет. Къде сбърка той? Правят си свои стратегии, няма чуваемост, не четат знаци. Доган никога не казва да или не, при него е имало комични предложения за коалиции, той не казва "да" и "не". Хасан Азис би получил нещо напред във времето, ако в предстоящия месец се представи така за новия кандидат-кмет, както би работил за себе си. Без екипът на Хасан Азис, ДПС ще спечели изборите много трудно. Интрига се очаква да има, защото "Възраждане" издигнаха много силна кандидатура, ГЕРБ - за областен управител. Ако екипът му не мине 50% на първи тур, ще бъде сложно. Това не е санкция спрямо Хасан Азис, а спрямо всички многомандатници. На Руен е било най-интересно, когато Доган казва, че няма да е кмет", каза още журналистът. 

Източник: novini.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.