Бербатов поискал 50 хил. евро заплата за президент на ЦСКА

Любо Пенев се пазари за същите пари, но в лева

https://svobodnoslovo.eu/sport/berbatov-poiskal-50-hil-evro-zaplata-za-prezident-na-cska/133233 SvobodnoSlovo.eu
Бербатов поискал 50 хил. евро заплата за президент на ЦСКА

Любо Пенев се пазари за същите пари, но в лева

50 000 евро месечна заплата е поискал от новите мажоритарни собственици на ЦСКА Димитър Бербатов, за да започне работа като президент на футболния клуб. За същата сума са претенциите на Любо Пенев да оглави отбора като старши треньор, разкриват запознати с рокадите при армейците след абдикирането на досегашния чорбаджия Гриша Ганчев и сина му Данаил в началото на седмицата.

 

Осем години и половина, след като премести фирмения си отбор „Литекс” в София, пребоядиса го в червено и го кръсти ЦСКА – София, Гришата хвърли кърпата. Официално беше съобщено, че той и синът му прехвърлят своя дял от 50% на фондация „Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука“. Тя е свързана с генералния спонсор на ЦСКА – хазартната компания „Уинбет". Последната се ръководи от Данаил Илиев, известен още като Дани Бизнеса.

 

Той управлява част от бизнеса на братята Валтер и Георги Папазки, които от известно време са поели финансирането на ЦСКА и строежа на новия стадион „Българска армия”. Твърди се, че за следващия сезон вече бил определен бюджет от 48 млн. лв. за клуба, с които ЦСКА да атакува върха.

 

След 16 години без шампионска титла и празни обещания от Гриша Ганчев за златни купи и медали, надеждите на запалянковците днес са, че освен нов стадион ще видят и ЦСКА на първото място в класирането. Там в последните 13 сезона се е настанил. „Лудогорец", който няма мърдане. Според запознати новите босове вече търсят представително лице за президент на ЦСКА. Първият вариант бил лидерът на футболната опозиция Димитър Бербатов. Бившият нападател на армейците обаче поискал 50 000 евро месечна заплата. Освен това си направил устата да доведе за треньор своя приятел Александър Томаш, който в момента води „Локомотив” (Пд). Новите собственици обаче предпочитали да заложат на по-известно име като настоящия наставник на „Хебър“ –  Любо Пенев. Известният като „Ел Голеадор" бивш голмайстор два пъти си тръгва при Гришата от „Армията" след скандал. Сега бил готов да се върне, но срещу 50 000 лева на месец.

 

Ако не се разбере с Бербата, ЦСКА имал готов вариант с Лъчезар Танев за нов началник. Той също е заслужило име при армейците с три шампионски титли и ред други отличия зад гърба си. Освен това футболният импресарио е наясно и с всички видове открити и закрити задкулисни игри, знае как да действа в деликатни ситуации. Въпросът с президентския пост засега оставал открит, разправят от ЦСКА. Думата щял да има и Христо Стоичков, който е достатъчно близък и с Танев, и с Бербатов.

 

Не е ясно обаче как ще се решава въпросът с дълговете на ЦСКА, които се водят към фирмите на Гриша Ганчев. Последният. уж се пише меценат, но както и всички останали собственици на клубове давал значителна част от средствата под формата на кредити. Най-вероятно Гришата ще получи правото да си запази владението върху най-добрите футболисти и да ги продава, за да си компенсира поне част от парите.

Източник: Уикенд

5 Коментара

Зоро

преди 1 седмица

Много алчно момче , без покритие.Не можа да се докопа до заплатата от БФС ,плюс далаверите и сега 50 000 Хил.Смешник !

Коментирай

Ради

преди 1 седмица

Ако е вярно,жал ми е за него и за Любо!

Коментирай

Ddfgf

преди 1 седмица

Хехе той да не обърка клубовете? За иде в Реал и повече ще взема, ама никой не го иска.

Коментирай

***

преди 1 седмица

Статията е поръчкова. Иска ви се да е горе-долу така, ама ... Източник: не е Уикенд

Коментирай

ЧичоГ

преди 1 седмица

Гришата се доказа като мръсник!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.