Бербатов пред CNN: Ние сме замръзнали във времето. Още сме в 1994 г. Не, вече е 2023 г.

https://svobodnoslovo.eu/sport/berbatov-pred-cnn-nie-sme-zamraznali-vav-vremeto-oshte-sme-v-1994-g-ne-veche-e-2023-g/121377 SvobodnoSlovo.eu
Бербатов пред CNN: Ние сме замръзнали във времето. Още сме в 1994 г. Не, вече е 2023 г.

Димитър Бербатов коментира кризата с българския футбол пред Си Ен Ен. Според кандидата за президент на Българския футболен съюз (БФС) футболът в България е замръзнал във времето.

"Българският футбол е голяма криза. С екипа ми - Стилиян Петров, Мартин Петров - решихме, че е нужна промяна. И започнахме да се борим за тази промяна", започна Бербатов.

Си Ен Ен припомни оставката на президента на БФС Борислав Михайлов след скандала на мача с Англия през 2019, завръщането му, както и конгреса, на който той победи Бербатов през 2021 и заради който все още се водят съдебни дела.

"И друг път са ме побеждавали в професионалната ми кариера, вкарвал съм голове, пропускал съм, губил съм битки. Когато е направено както трябва, няма какво да кажеш. Но когато е направено по грешен начин, трябва да дадеш сигнал на всички какво става", коментира Бербатов.

От БФС посочват, че всичко в конгреса е било според правилата.

Си Ен Ен отбелязва и целия казус около мача с Унгария - от преместването му и решението да е без публика до връщането и реакцията от унгарската федерация, че и семейна почивка не може да се планира по такъв начин, както и последвалия протест и погром по улиците на София.

Бербатов заяви, че системата в българския футбол не работи: "Очевидно е, защото от 2005 до днес, не сме се класирали на нито едно голямо първенство. И това показва как се управлява футбола в България. Националният отбор е лице на федерация, а щом не играе на големи първенства, това показва, че футболът не се управлява както трябва."

Бившият нападател посочи, че няма български играчи, които да играят в големи първенства и няма инфраструктура. От БФС са изпратили позиция до Си Ен Ен, в която признават, че повечето стадиони не са в добро състояние, но посочват "неглижирането от собствениците на клубовете" и "липса на ангажираност" на правителството със спорта.

По думите на Бербатов, той и екипът му са обиколили страната три пъти, за да покажат визията си за управление на футбола.

"Ние сме замръзнали във времето. Още сме в 1994 г. И още си мислим, че така трябва да се правят нещата. Не, вече е 2023 г. Нещата са напълно различни във футбола и това искам да покажа на хората", допълва Бербатов.

Той казва, че екипът му е пратил сигнали до УЕФА и ФИФА относно конгреса. Бербатов заяви, че президентът на УЕФА Александър Чеферин е изразил притеснения за ситуацията, когато двамата са говорили преди.

УЕФА отговаря, че "никога не е имала притеснения относно изборния процес в БФС". В отговор до Си Ен Ен, от европейската федерация казват: "Можем да потвърдим, че УЕФА получи документи по въпроса от г-н Бербатов. Нашата администрация ги прегледа, но не намери нищо подозрително. Има текущо съдебно дело в национален съд, включващо двамата кандидати. УЕФА ще следи напредъка на случая."

Бербатов казва, че ще продължи да се бори за промяна в българския футбол: "Ще успеем, нямам съмнение в това. Ще отнеме време, вече минаха две години. Това не е нещото, което обичам да правя, но съм принуден да правя. Надявам се, че ФИФА и УЕФА ще се събудят и ще опитат да разследват."

frognews.bg

11 Коментара

'ю''ю'юю''ю

преди 5 месеца

бербет0ф не е българин, затова натиска лъгъбътъ извращенията да ги има в България, затова и ходи на тези обратни партита! Вече знаете, че бербет0ф не притежава морал, той е против християнските семейни ценности и затова пропагандира лъгъбътъ!

Коментирай

вън ве боклук

преди 5 месеца

Дори треньор не е бил! Но изразявате теза, че някой, който не е бил дори треньор, е по-добре да е шеф на футбола в цяла държава?! Шегувате ли се?! Навсякъде и във всяка сфера си има йерхархична структура и не може да се прескачат стъпала. Как си представяте утре вашият колега от охраната на фирмата ви да ви стане ваш пряк ръководител?! Как си го представяте?! Не може да се разсъждава така!

Коментирай

клиу

преди 5 месеца

Добре, че беше разкрит организаторът на протестите - бербет0ф, който иска с щум да вземе властта, която чрез избори многократно се провали да вземе, българският съд многократно отказва да разглежда неговите неистови желания за власт! Подкрепяме БФС и защитаваме легитимния представил Борислав Михайлов!

Коментирай

факли

преди 5 месеца

Целият разкол в националния отбор го направи алчният за пари, а от две години е алчен и за власт - дмитре барбунякът, който организира бунтове и иска с щурм да превземе БФС!

Коментирай

саску

преди 5 месеца

Една седмица бербат0ф подстрекаваше към масови безредици! И това се предаваше по всички медии, които обслужваха подстрекателя към масови безредици и терорист бербатУф! Заради неговата жажда за власт - той изложи България пред цял свят, всички видяхме как той провокираше към вандализъм и към безредици! бербат0ф е виновен, което ще се показва по цял свят! Терористът бербУт0ф никога не трябва да е в БФС!

Коментирай

КОМЕНТИРАЙ

преди 5 месеца

Някой да НИ напомни какво работи метю барбунякът от две години от както беше изгонен от Индия от аматьорската им лига?! От както футболът изгони бербет0ф от две години никой отбор на планетата не иска и да чуе за него! Дори за консултант никой отбор на планетата не го иска! А вие всеки ден публикувате "новини", а никой отбор на планетата не иска и да чуе за бербет0ф, дори за консултант никъде не го искат, а вие чрез "новините" ви пропагандирате за него, че и за шеф на БФС го предлагате!

Коментирай

Чичо

преди 5 месеца

Друго си е да си имаш персонален лизач, юююююрушшш!

Коментирай

фак Ю

преди 5 месеца

бербат0ф трябва да бъде изгонен от България! Да заминава за гейанглия и да си рисува! За България бербет0ф е предател!

Коментирай

Ахуууууууу

преди 5 месеца

Пълна подкрепа за Борислав Михайлов срещу хората на банкянския - алчният бербет0ф (който иска задължително да има футболисти, треньори и съдии да са лъгъбътъ), бандитът стелиян 5роф и феличкоф!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.