Джокович е кралят на тениса на игрите в Париж

https://svobodnoslovo.eu/sport/dzhokovich-e-kralyat-na-tenisa-na-igrite-v-parizh/139807 SvobodnoSlovo.eu
Джокович е кралят на тениса на игрите в Париж

Легендата на тениса Новак Джокович добави поредно отличие в знаменитата си кариера, печелейки златен олимпийски медал от игрите в Париж.

Сърбинът надви в изключително драматичен сблъсък Карлос Алкарас със 7:6(3), 7:6(2) в близо тричасов сблъсък на централния корт „Филип Шатрие“.

37-годишният тенисист успя да се реабилитира за загубата от същия съперник на „Уимбълдън“, но срещна сериозен отпор и в двата сета. Решителни за успеха му се оказаха и големия брой непредизвикани грешки на Алкарас, които наклониха везните в негова полза.

Специално за събитието Джокович бе довел оркестър от Белград, с когото впоследствие отпразнува спечелването на златото. Така Ноле направи Златен шлем, добавяйки олимпийското злато към рекордните 24 титли от „Големия шлем“ (10 пъти Откритото първенство на Австралия, 3 пъти „Ролан Гарос“, 7 пъти „Уимбълдън“ и 4 пъти Откритото първенство на САЩ).

https://offnews.bg/

3 Коментара

Корекция

1 month before

Джокович "довел оркестър от Белград, с КОЙТО!!!!!!..." е празнувал след победата. КОГОТО - за ЧОВЕК Който - за предмет По-разбираемо не може да си обясни.

Коментирай

ИСТИНАТА

1 month before

Браво Джока, ВЕЛИК!!! Ноле, и да знаеш, че в България много те обичаме! Да си жив и здрав!

Коментирай

Финли

1 month before

Страхотен спортист, невероятен дух, истински мъж, за ужас на неолибералната пасмина. Велик Ноле!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.