Кобрата обра парите на балъците

Победата на Кобрата впечатли само лаиците в бокса

https://svobodnoslovo.eu/sport/kobrata-obra-parite-na-balacite/131220 SvobodnoSlovo.eu
Кобрата обра парите на балъците

Победата на Кобрата впечатли само лаиците в бокса

Макар и вече залязващ, Кубрат Пулев успя да обере парите на балъците, които все още му вярват, че е годен за големия бокс. Зрелищното шоу, което Кобрата обеща на боксовата гала в „Арена София“, в действителност се оказа пълна скука.

 

Около 6000 души се хванаха на въдицата му да изгледат посредствения му мач с украинеца Игор Шевадзуцкий, завършил с напълно очаквана и безлична победа на нашенеца. Според груби сметки приходите от билети възлизат на стойност около 700 бона.

 

Най-големите баровци се бръкнаха с 500 лева за място във ВИП ложата, но в крайна сметка не видяха нищо интересно в мача на Кубрат Пулев, уж гвоздея на боксовата гала вечер в софийската арена. Останалите цени на билети варираха от 30 до 150 лв. Всички тези пари отидоха на вятъра.

 

„Това си беше обир. Скучен мач тромави и залитащи движения, прегръдки и танци, чак в последния рунд си размениха няколко крошета”, коментират наистина разбиращи от спорта. Някои по-критични от тях дори твърдят, че аматьорите на турнира „Странджата”, който се проведе наскоро у нас, са предложили по-вълнуващ бокс от този на Пулев и Шевадзуцкий.

 

Оправданията за пропадналия шампионски мач с Махмуд Чар за регулярната титла на WВА няма как да хванат дикиш пред ценителите на бокса у нас. Истината е, че 42-годишният Кубрат вече е престарял и не става за касови мачове, затова му мъкнат съперници като Шевадзуцкий за пушечно месо.

Нищо чудно, че украинският Хълк, представен от самия Пулев като корав и силен боксьор, се оказа обикновен 130-килограмов бидон. Извиканият на пожар Шевадзуцкий беше като боксова круша на ринга, където имаше всичко друго, но не и обещаното зрелище. Там единственото впечатляващо се оказаха цицорестите мадами, които вдигаха табелите за рундовете.

Липсата на каквато и да е интрига се чете и от съдийското решение. Тримата рефери дадоха абсолютно едни и същи резултати – 117:111 точки.

 

За да замаже очите на феновете лаици в бокса, Кобрата както обикновено го удари на патриотизъм. Пулев излезе за боя под звуците на гайди и песента на Стефка Съботинова „Притури се планината” за кеф на народа в залата.

 

„Противникът не беше на моето ниво, но беше неудобен”, каза самият Кубрат веднага след гонга в противовес на помпозните му думи преди боя.

 

Интервюто на Кобрата бе прекъснато от Махмуд Чар, който цъфна на ринга с превързан бицепс. Ливанецът с немско гражданство въобще не се впечатли от видяното и каза директно в очите на Пулев, че мачът е бил слаба ракия. „Кубрат, с нищо не показа, че си страшен! Обещавам ти, че през септември или октомври ще се бием за световната титла и ще те победя", закани се Чар на фона на освиркванията от публиката.

Източник: Уикенд

5 Коментара

Неизненадан

преди 3 седмици

Нямам спомен Пулев някога да е бил на някакво ниво...

Коментирай

Борис

преди 3 седмици

Ми то тая "кобра" все на тюфлеци налита!Истинските боксьори го тепат като мачЕ у дирек!

Коментирай

Борис

преди 3 седмици

Ми то тая "кобра" все на тюфлеци налита!Истинските боксьори го тепат като мачЕ у дирек!

Коментирай

Хихихилко

преди 3 седмици

Каква кобра,какъв бокс,какви 5 лева.Кобрат е цар на договорените мачове,дори при "победите" му той взема малка част от полагащото се на победител.По този начин е допълзял до претендент за титлата.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.