Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка

https://svobodnoslovo.eu/sport/prezidentat-na-bfs-borislav-mihaylov-podade-ostavka/121999 SvobodnoSlovo.eu
Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка

Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка. Това стана на заседанието на Изпълнителния комитет на Футболния съюз днес, съобщи Нова тв.

"За да са спокойни всички, подадох оставка", заяви Михайлов на пресконференция. 

"Тук ми изглежда по-нормално да говорим, отколкото през последните няколко дни. Подавам оставка! Въпреки краткото време, изпълнихме стратегии за устойчивото развитие на българския футбол. Да, националният отбор не се представи на ниво. Всичко останало, което е зависело от мен и БФС, е изпълнено.

Изградихме система за развитие на таланти, подобрихме първенствата под шапката на БФС, вършехме всичко в полза на клубовете. Написахме анекс с телевизионните права. Продължихме инвестиции в инфраструктурни проекти. Щяхме да направим повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник на българското първенство. Нито един клуб не ми е поискал оставката, а мен ме избират клубовете. Президентът се избира от футболните делегати, футболът е за феновете, но футболните делегати избират президента.

Пожелавам на журналистите да не се месят в работите на следващия президент", заяви Михайлов.

"Откакто се завърнах начело на БФС, всички участници в процеса понесоха огромни критики. Да, националният отбор не се представи на ниво. Всичко останало, което е зависело от мен, е било изпълнено. Българският футболен съюз разви система за развитие на млади таланти, която ще бъде представена през декември. Инвестирахме в това българското първенство да е максимално ефективно. Подписахме анекс за телевизионните права. Установихме партньорски договори, за да повдигнем нивото на българския футбол. Само от моето завръщане насам са въведени в експлоатация 19 терена. Организационната структура бе обновена с млади и кадърни хора. Истински горд съм от постигнатото. Това са факти, а срещу тях никой няма да каже нищо", подчерта президентът на БФС.

Подробности за процедурата по избор на нов президент даде изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.
 
„На 6 декември ще бъде свикано ново заседание на Изпълкома, на което ще бъдат приети дневен ред, място и дата на предстоящия Конгрес, който явно ще се състои следващата година. Технологичното време е минимум два месеца. Към днешна дата клубовете, които ще се съберат, са 540”, каза Попов.

Очаква се Конгресът да бъде изборен. Все още обаче не е ясно доколко ще е легитимно свикването му, тъй като в Търговския регистър е вписан старият Изпълком на БФС.

Попов поясни, че начело на БФС временно застава Михаил Касабов, след като първият вицепрезидент Емил Костадинов е отказал да заеме поста.

Решението на Михайлов беше очаквано след безредиците пред Националния стадион "Васил Левски" преди и по време на мача България - Унгария на 16 ноември, когато пострадаха полицаи и фенове по време на протеста срещу 18-годишното управление на БФС. 

trud.bg

6 Коментара

'ю'ю

преди 5 месеца

Българските граждани предпочитаме Борислав Михайлов пред наглите ОПГ лицемери - алчната перука дмитре барбуняка, лицемерният бан-дит стелиян 5р0ф и лицето величк0ф!

Коментирай

КОМЕНТИРАЙ

преди 5 месеца

Една седмица бербат0ф подстрекаваше към масови безредици! И това се предаваше по всички медии, които обслужваха подстрекателя към масови безредици и терорист бербатУф! Заради неговата жажда за власт - той изложи България пред цял свят, всички видяхме как той провокираше към вандализъм и към безредици! бербат0ф е виновен, което се показва по цял свят! Терористът бербУт0ф никога не трябва да е в БФС!

Коментирай

БИЗНЕС

преди 5 месеца

Пълна подкрепа за Борислав Михайлов срещу хората на банкянския - алчният бербет0ф (който иска задължително да има футболисти, треньори и съдии да са лъгъбътъ), бандитът стелиян 5роф и феличкоф!

Коментирай

РАЗПАДАЩАТА СЕ ДЪРЖАВА

преди 5 месеца

дмитре бербетУф е национален предател на България! дмитре бербетУф е терорист, насъсквал е хората за масови безредици и бунтове?! Вандалът дмитре бербетУф продаде душата си за пари, за да играе за други държави и за други отбори, но категорично и многократно отказваше да играе за България!

Коментирай

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

преди 5 месеца

Терористът бербет0ф организира бунтовете, вандалщината и насъска за масови безредици, за да узурпира властта в БФС!

Коментирай

многодобре

преди 5 месеца

Още от първия коментар разбрахме мнението ти. И да знаеш, перукан е вече минало. Точка!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.