Скандалният Георги Гинчев бил протеже на Пръчкаджията – цял корпус от съдии за поръчки слугува на „ЛУДОГОРЕЦ“

Послушните рефери взимат пари и ходят да свирят в чужбина

https://svobodnoslovo.eu/sport/skandalniyat-georgi-ginchev-bil-protezhe-na-prachkadzhiyata-cyal-korpus-ot-sadii-za-porachki-sluguva-na-ludogorec/118208 SvobodnoSlovo.eu
Скандалният Георги Гинчев бил протеже на Пръчкаджията – цял корпус от съдии за поръчки слугува на „ЛУДОГОРЕЦ“

Послушните рефери взимат пари и ходят да свирят в чужбина

Цял корпус футболни съдии е впрегнат да прави „Лудогорец“ шампион за 13-и път, гласи мълвата във футболните среди. Едни и същи рефери се въртят веднъж да свирят мачове на делиорманците, а друг път да дежурят на ВАР-а. Въпросната далавера накрая доведе до чудовищния скандал на мача „Левски” - „Лудогорец” (0:1). На „Герена“ съдията Георги Гинчев се оплеска, но изпълни задачата – Делиорманът да бие, а сините да не получават картони и да нямат наказания за предстоящото дерби с ЦСКА.

 

За въпросния Гинчев се говори, че е протеже на настоящия шеф на ВАР-а във футбола ни Петър Петров – Пръчкаджията. Гинчев и Петров са от Велико Търново, а вторият се явява нещо като ментор на протежето си и го лансира в съдийството. За слугинажа си към „Лудогорец” Георги Гинчев скоро щял да бъде издигнат до международен съдия. А Пръчкаджията, който е и бивш шеф на съдийската комисия, се води човек на „Лудогорец”.

Като такъв заема важни постове, коли и беси сред реферите.

 

Какъв качамак забърка Георги Гинчев на „Герена”? „Левски” има съвсем справедливи претенции, че бразилецът от „Лудогорец” Руан Круз трябваше да бъде изгонен в 63-тата минута за втори жълт картон. Както и че през второто полувреме имаше дузпа в тяхна полза. Съдията обаче внимаваше на кого точно от сините показва картони. Очевидно с цел да нямат наказани играчи на „Левски” за предстоящото дерби срещу ЦСКА, който пък се очертава като най-сериозен конкурент на делиорманците за титлата. Гинчев най-много пазеше бразилеца Велтон, който вече беше натрупал четири жълти и при пети щеше да изгори.

 

Панамецът Кордоба извърши ред нарушения без санкция. Франсето Петрис се размина само с един жълт картон, при положение че беше и за втори.

Във всички се намеси ВАР. Само че рефер №1 Георги Кабаков, който уж трябваше да следи събитията на монитора, не видя нищо.

 

Твърди се, че след мача от синия лагер Кабаков са го питали къде му е кучето, понеже не били виждали слепец без куче.

 

Георги Гинчев се прочу с лудогорската си свирка и през миналия сезон в мачовете с двата варненски отбора

„Спартак” и „Черно море”. Дори иначе сдържан треньор като Илиан Илиев не издържа: „Пълна излагация! Няма какво да коментирам такива момчета като главния съдия. Те са сложени да слугуват! Справката за изминалите 10 мача на „Лудогорец“ показват, че все едни и същи съдии се въртят или като главни, или на ВАР.

Това са Никола Попов, Волен Чинков, Драгомир Драганов и Георги Гинчев.

Георги Кабаков засега го държали резерва, за да не се излага, както стана с ВАР-а на „Герена”. Във футболните среди ги определят като „корпуса за бързо реагиране”, когато трябва да се свири за отбора от Разград. В същата група бил и Красен Георгиев, за когото се говори, че често може да бъде забелязан в един от офисите на спонсорите на „Лудогорец” във Варна.

 

 

Менторът на съдиите Петър Петров - Пръчкаджията

Същият този Георгиев отърва делиорманци от загуба у дома срещу пловдивския „Ботев” и удължи времето толкова, че да падне изравнителният гол за 2:2. На този мач двамата бяха в комбинация с Драганов на ВАР-а. Останалите „дуети” били Чинков – Драганов, Гинчев – Чинков, Попов – Драганов, Драганов – Гинчев, Попов – Чинков и Гинчев – Кабаков. Пращали ги по двойки, за да е сигурно съдийството за „Лудогорец” и на терена, и на ВАР.

 

 

Съдията Георги Гинчев

Говори се още, че имало други съдии, които пък били зачеркнати да ръководят мачове на „Лудогорец” или да дежурят на ВАР. Сред тях например били Валентин Железов и Георги Давидов. В „Лудогорец” имали съмнения, че са хора на Гриша Ганчев и Венци Стефанов, и не искали да им свирят.

Източник: Уикенд

4 Коментара

Fmrkr

преди 7 месеца

Хаха....Поръчкова статия, поръчана от ГГ. Като не могат да станат шампиони, се оплакват от съдиите. Защо не се говори колко сателити има т.нар.ЦСКА, на колко отбора им се плаща, за да няма съпротива срещу тях, а да скачат на кръв на Лудогорец. Айде, без тези измишльотини за съдиите. Лудогорец и без тях е ставал шампион. 20 точки разлика не става със съдии. Влизане в групи в Евротурнирите всяка година не става със съдии. Отборът на Лудогорец пак ще мачка, след като излезе от кризата. И тогава вече няма да вървят опорките със съдиите.

Коментирай

Spas Kondakov

преди 7 месеца

Та да си дойдем на думата, повечето съдии ,слуги на Лудогорец, друг един на Г. Ганчев ,а трети на В. Стефанов! Е как Левски да печели мачовете с Лудогорец , литекс-ЕТРОПОЛЕ, че и срещу белите мишлета на чичо Венци?

Коментирай

sebco1777

преди 7 месеца

Защо никой не говори за титлите на Левски и цска преди да дойде лудогорец как са ги вземали Само питам

Коментирай

Генчо Гунчев

преди 7 месеца

От доста време един спонсор на съдиите, ръководи едно отборче, но това не прави впечатление?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.