Арестович: Блинкен донесе в Киев депресиращи послания и "корейски сценарий"

https://svobodnoslovo.eu/svyat/arestovich-blinken-donese-v-kiev-depresirashti-poslaniya-i-koreyski-scenariy/133866 SvobodnoSlovo.eu
Арестович: Блинкен донесе в Киев депресиращи послания и "корейски сценарий"

Ще има "най-строг контрол на всичките тези пари, там ще работят западни фирми, украинци няма да се допускат, за да не ги откраднат. Те просто ни издърпват ушите", коментира бившият съветник в офиса на украинския президент

По време на неотдавнашното си посещение в Киев държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен изказа доста неприятни за украинските власти неща, свързани със замразяването на сегашната фронтова линия и финансовите проблеми.

Тва заяви бившият съветник в офиса на украинския президент Олексий Арестович в интервю за видеоблога на избягалата от Русия и обявена за чуждестранен агент журналистка Юлия Латинина.

"Той направи няколко "забележителни" послания. Така например той каза три пъти думата "избори" след пресконференцията в първия ден и няколко пъти очерта перспективите в изявление пред студенти и преподаватели. Перспективата е следната: превеждам от дипломатически на човешки език, като използвам и допълнителни данни, които знам. Първото е - никакво (влизане в) НАТО и ЕС, второто - замразяване (на бойните действия) по съществуващата фронтова линия, според "корейския" вариант. Това е щастието, за което вече можем да се молим с нашето ниво на организация, деморализация и корупция", каза бившият съветник.

"Няма да има пари за възстановяване и никой няма да ни ги даде, ако не направим съответните реформи. Тоест, всеки транш ще бъде обвързан с реформа, от която, меко казано, се въздържаме през цялото време и които са изключително необходими. Най-строг контрол на всичките тези пари, там ще работят западни фирми, украинци няма да се допускат, за да не ги откраднат. И те просто ни издърпват ушите и казват: "Момчета, ние няма да ви изоставим, разбира се, но трябва да заприличате на Южна Корея, а вас все още ви тегли към Северна Корея с вашите решения, действия и така нататък"," каза още Олексий Арестович.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

1 Коментара

Аква

2 months before

Защо? Защо политическото ръководство на Украйна не иска примирие? Какво толкова, ако спре войната ? Какво толкова, ако се откъснат територии - те вече са руски и там никой не иска да се връща в миналото. Какво толкова, ако признаеш поражение и подпишеш мирно споразумение! За бога, армия нямаш, пари нямаш, украинските мъже не искат да се връщат на фронта.... Русия е много силна, многоресурсна и самодостатъчна. Най- голямата, най- мощната. Тази война я изкова още повече като непобедима. Къде си тръгнал - спаси това, което остана. Има време за всичко - нещата се променят. Спаси все още живата Украйна! Не е срамно да загубиш от най- силния!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.