Авторката на "Хари Потър" Дж. К. Роулинг: Женомразко спортно статукво

https://svobodnoslovo.eu/svyat/avtorkata-na-hari-potar-dzh-k-rouling-zhenomrazko-sportno-statukvo/139589 SvobodnoSlovo.eu
Авторката на "Хари Потър" Дж. К. Роулинг: Женомразко спортно статукво

Дж. К. Роулинг се присъедини към Илън Мъск, Пиърс Морган и нарастващия списък с известните имена, които осъждат случващото се на Олимпийските игри и това, че беше позволено на Имане Хелиф от Алжир да се състезава в бокса за жени в Париж.

Хелиф беше дисквалифицирана от миналогодишното Световно първенство за жени, след като се провали на теста за допустимост на пола поради повишени нива на тестостерон в тялото.

На Олимпиадата в Париж боксовият мач на Хелиф срещу италианката Анджела Карини приключи за 46 секунди, след като Карини реши да се откаже от битката, след няколко свирепи удари в лицето от Хелиф. 

Италианката се бореше през сълзи, докато слагаше край на мача и по-късно каза пред BBC: "Това можеше да е мачът на живота ми, но трябваше да запазя и живота си в този момент", пише Variety.

Авторката на "Хари Потър" Дж. К. Роулинг бе категорична по темата в публикацията си в платформата Х:

"Може ли някоя снимка да обобщи по-добре нашето ново движение за правата на мъжете?", написа Роулинг в платформата X, споделяйки снимка на Карини, обляна в сълзи и Хелиф, който се опитва да я утеши, след като мачът е вече е прекъснат. "Усмивката на мъж, който знае, че е защитен от женомразко спортно статукво, наслаждавайки се на страданието на жена, която току-що е ударил с юмрук в главата и чиято житейска амбиция той току-що е разбил", написа писателката. 

trud.bg

6 Коментара

Генчо Гунчев

1 month before

Погледнат проблема от подобен ъгъл, означава никога да не бъде решен. Значи алжирката няма да я изгоним, защото всъщност е алжирец, а защото бие жени????? Поредната феминистка глупост!

Коментирай

Попов

1 month before

А всъщност това е най-чистото доказателство за разликата между пол и "социална роля" (каквото и да значи последното), които бяха отъждествени в първата глава на истанбулската конвенция, и на която дефиниция е изградена цялата конвенция. Сега жените и "жените" прогледнаха, че има такава разлика - първите плачейки, вторите - тържествувайки. По-чисто, ясно, нагледно доказателство за това пред лицето на целия свят няма. В този смисъл олимпиадата в Париж е началото на края на тази лудост (а ако не е, тогава е началото на края на света).

Коментирай

Л. Лазарова

1 month before

Професорката джендър идиотка Бътлър, една от създателите на тази лудост сигурно сега е в екстаз и сега пирува.

Коментирай

аман бе

1 month before

Тая пак се е объркала и мъжете са ѝ виновни. Лелче, точно жените и феминистките, като теб ни ги натресоха тия извращения. Положението е кой ми сра в гащите.

Коментирай

РАШКУ

1 month before

Не само войните са страшни.Страшни са и новите абсурдни измишльотина на хората с извратени мозъци.Да наречеш пишката на мъж,че е женски полов орган-е това е върхът на античовечността.

Коментирай

Загрижен гей

1 month before

Не съм съгласен с Дж Роулинг. Доколкото разбирам правилно Хелиф е жена родена с външни полови белези на жена и никога не си го е рязала. Само че изгрежда има генетична а оттам и хормонална аномалия и е това което аз наричам човек с двойнствен пол. Аз като гей също си мисля че съм с двойнствен пол тъй като ми си знам че не се вписвам на сто процента нито с мъжете нито с жените. Но нямам проблеми с това. Нямам намерение да се осакатявам и ампутирам. Аз съм си ок с мен си. Но не ми бе лесно. За Хелиф също едва ли е било всичко рози. Не я съдя. Не съм компетентен. Никой не е. Защото самите специалисти си противоречат за нея къде да пикае в мъжката или женската тоалетна. Не е ли така? Нямам деца. Но тя е нечие дете. Поздравявам родителите й и страната й с нейния успех.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.