България се присъедини към общ призив „Хамас“ да приеме споразумението на Байдън

https://svobodnoslovo.eu/svyat/balgariya-se-prisaedini-kam-obsht-priziv-hamas-da-prieme-sporazumenieto-na-baydan/135309 SvobodnoSlovo.eu
България се присъедини към общ призив „Хамас“ да приеме споразумението на Байдън

САЩ и още няколко държави, включително България, призоваха палестинската групировка „Хамас“, която управлява Ивицата Газа, да приеме предложението на американския президент Джо Байдън за постоянно примирие в анклава, гласи общо изявление, публикувано на сайта на Белия дом.

Документът е публикуван от името на лидерите на Австрия, Аржентина, Бразилия, България, Великобритания, Германия, Дания, Испания, Канада, Колумбия, Полша, Португалия, Румъния, САЩ, Сърбия, Тайланд и Франция.

„Като лидери на държави, силно загрижени за заложниците, държани от „Хамас“ в Газа, включително много от нашите собствени граждани, напълно подкрепяме движението към прекратяване на огъня и споразумението за освобождаване на заложниците, което сега е на масата, и както е очертано от президента Байдън на 31 май 2024 г. Няма време за губене. Призоваваме „Хамас“ да сключи това споразумение, което Израел е готов да изпълни, и да започне процеса на освобождаване на нашите граждани“, пише в изявлението.

„Отбелязваме, че това споразумение ще доведе до незабавно прекратяване на огъня и възстановяване на Газа заедно с гаранции за сигурност за израелци и палестинци и възможности за по-траен дългосрочен мир и двудържавно решение. В този решаващ момент ние призоваваме лидерите на Израел, както и на „Хамас“, да направят всички необходими окончателни компромиси, за да сключат това споразумение и да донесат облекчение на семействата на нашите заложници, както и на тези от двете страни в този ужасен конфликт, включително цивилното население. Време е войната да приключи и това споразумение е необходимата отправна точка“, се допълва в публикувания документ.

trud.bg

3 Коментара

Борис

1 month before

Е има си хас,колонията България да не приеме ппедложението на господаря Бай Дън!

Коментирай

Борис

1 month before

Е има си хас,колонията България да не приеме ппедложението на господаря Бай Дън!

Коментирай

Контра със Страхил Ангелов - 5 юни 2024г.

1 month before

Контра със Страхил Ангелов - 5 юни 2024г. https://www.youtube.com/watch?v=xUXOJGV_sIs&t=2s

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.