Берлускони: Никога не бих отишъл да говоря със Зеленски. Ако бе спрял да напада Донбас, войната не би се случила

https://svobodnoslovo.eu/svyat/berluskoni-nikoga-ne-bih-otishal-da-govorya-sas-zelenski-ako-be-spryal-da-napada-donbas-voynata-ne-bi-se-sluchila/52228 SvobodnoSlovo.eu
Берлускони: Никога не бих отишъл да говоря със Зеленски. Ако бе спрял да напада Донбас, войната не би се случила

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони заяви, че не би търсил среща с Володимир Зеленски, ако все още беше начело на правителството, защото обвинява украинския президент за войната с Русия, предаде Ройтерс.

86-годишният Берлускони често се хвалеше с приятелството си с руския президент Владимир Путин до нахлуването на Русия в Украйна и предизвика бурни реакции  през септември миналата година, когато заяви, че Путин е бил тласнат към войната и е искал да постави "достойни хора" начело на Киев.

Берлускони, лидер на консервативната партия "Форца Италия", която е част от управляващата коалиция в страната, говори, след като в петък италианската министър-председателка Джорджа Мелони обвини Франция, че е застрашила единството на ЕС по отношение на Украйна, като е организирала френско-германска вечеря в Париж със Зеленски, която не включваше други европейски съюзници.

"Никога не бих отишъл да говоря със Зеленски, защото ние сме свидетели на опустошаването на страната му и на клането на неговите войници и цивилни", каза Берлускони пред журналист след гласуване в избирателна секция за регионалните избори в Ломбардия.

Берлускони заяви, че ако Зеленски беше спрял да напада двете сепаратистки републики в Донбас, войната не би се случила. "Така че аз оценявам много, много негативно поведението на този господин", добави Берлускони.

От офиса на Мелони заявиха, че подкрепата на италианското правителство за Украйна е "твърда и убедена, както е ясно заявено в програмата и потвърдена при всички парламентарни гласувания на мнозинството, подкрепящо изпълнителната власт", пише БТА. 

https://glasove.com/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.