Борел: Отношенията на ЕС с Китай ще бъдат определяни от поведението на Пекин

https://svobodnoslovo.eu/svyat/borel-otnosheniyata-na-es-s-kitay-shte-badat-opredelyani-ot-povedenieto-na-pekin/54722 SvobodnoSlovo.eu
Борел: Отношенията на ЕС с Китай ще бъдат определяни от поведението на Пекин

Отношенията между Китай и Европейския съюз ще бъдат определяни от поведението на Пекин, включително що се отнася до случващото се в Тайван, каза днес Жозеп Борел, върховен представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, цитиран от Ройтерс.

Коментарът на Борел, който не присъства на срещата поради положителен тест за КОВИД-19, е направен в началото на срещата на външните министри от групата на Седемте (Г-7) в Япония. Той подчертава две от темите, които са във фокуса на тридневната среща: нуждата от обединен подход към Китай и опасенията относно Тайван. 

Китай е централна тема на срещата на външните министри на най-развитите демократични държави в японския курортен град Каруидзава. Япония, единственият азиатски член на групата, е дълбоко разтревожена от нарастващата мощ на Китай в региона, като в частност тревогата на Токио е съсредоточена върху евентуални военни действия срещу Тайван. 

"Всичко, което се случва в Тайванския проток, ще означава много за нас", каза Борел, подчертавайки нуждата от ангажираност спрямо Китай, както и да се поддържат открити отношения, информира БТА. 

Министрите вероятно ще обсъждат "общ и съгласуван" подход спрямо Китай, каза висш служител на Държавния департамент на САЩ. 

trud.bg

8 Коментара

Червената шапчица

преди 11 месеца

Този Борел, от нашите ли е? Муцинка нищо не ми е казала за него. Боци ръчкал ли го е с 200? В Китай, май не го бръснат за слива…

Коментирай

Червената шапчица

преди 11 месеца

Китайският министър на отбраната козирува на Путин на среща в Кремъл. --- Ли Шанфу, който е санкциониран от САЩ заради покупка на С 400 и Су 35 от Москва, е на работна визита по покана на Шойгу... Ex Борел...

Коментирай

Червената шапчица

преди 11 месеца

copy - paste... Руския президент посреща китайският военен министър. Американският прецидент посреща лейди гага с недоразвита оная работа.

Коментирай

Стоян Вичев

преди 11 месеца

Този Варел, Барел или Гурел, що не си такова пичкатастринкина!? Ей, Куку, бягай да връщаш кравите, шибанякдолен!

Коментирай

moitoi

преди 11 месеца

В Каталония където е роден Борел патриотите го смятат за Предател!!!

Коментирай

Симо

преди 11 месеца

Е сега и на Китай ли ще налагате санкции кретени . Абе застанете пред едно огледало всички топ идиоти от тоя изкукал ЕС и ще осъзнаете колко сте жалки .

Коментирай

???

преди 11 месеца

Кой е по изкуфял от двамата дъртаци, този или Бай Гън?

Коментирай

До ???

преди 11 месеца

Единият е хърбел, другият е щърбел. Направо не знам кой на кого се присмива.))

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.