CNN: Ако Украйна печели, за какво му е допълнителна помощ на Зеленски?

https://svobodnoslovo.eu/svyat/cnn-ako-ukrayna-pecheli-za-kakvo-mu-e-dopalnitelna-pomosht-na-zelenski/123522 SvobodnoSlovo.eu
CNN: Ако Украйна печели, за какво му е допълнителна помощ на Зеленски?

Украинският президент Владимир Зеленски изпитва все по-големи трудности поради невъзможността честно да признае трудната позиция на страната в зоната на бойните действия с Русия, съобщи CNN.

Според телевизионния канал би било неразумно Зеленски да „дава откровена публична оценка колко зле върви конфликтът“ поради възможния спад на духа на украинската армия и намаляващата подкрепа от Запада. Освен това „признаването, че Украйна изпитва трудности, засилва аргумента, че няма смисъл да се финансира губещия“, твърди каналът.

Но ако украинският лидер "казва, че Украйна печели, тогава за какво му е допълнителна помощ?", пита CNN. Киевското ръководство разрешава тази дилема, като в изказванията си „постоянно посочва миналите успехи и бъдещите цели“ на Украйна в конфликта с Руската федерация. „Всъщност обаче най-полезното заглавие за Киев трябва да бъде колко мрачна е ситуацията за него сега на почти всички фронтове“, каза каналът.

Главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужни каза пред британското списание The Economist в началото на ноември, че конфликтът около Украйна е в задънена улица и украинските войски няма да могат да постигнат пробив на фронта. Според него позиционният конфликт на изтощение може да се проточи с години и да изтощи Украйна, припомня ТАСС.

https://glasove.com/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.