Дъглас Макгрегър: САЩ се стремят да излязат от конфликта, обвинявайки Украйна за провала

https://svobodnoslovo.eu/svyat/daglas-makgregar-sasht-se-stremyat-da-izlyazat-ot-konflikta-obvinyavayki-ukrayna-za-provala/114397 SvobodnoSlovo.eu
Дъглас Макгрегър: САЩ се стремят да излязат от конфликта, обвинявайки Украйна за провала

Американските власти осъзнават неизбежността на поражението на Украйна, затова се стремят да излязат от конфликта, обвинявайки украинската страна за провала. Това заяви бившият съветник на министъра на отбраната в администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, пенсионираният полковник Дъглас Макгрегър, в канала Douglas Macgregor Straight Calls в YouTube.

В управляващите кръгове на САЩ "има желание да се отклони вниманието от този неизбежен провал, който в крайна сметка ще проникне в медиите и в съзнанието на американците. (...) В същото време хората (във Вашингтон) в кулоарите търсят изход от украинския конфликт, като казват, че са дали на Киев всичко, от което се нуждае, но самите украинци не са успели да постигнат нищо и сега ще трябва сами да се справят с последствията.", отбеляза експертът.

Той също така посочи, че Вашингтон ще се стреми да пренасочи вниманието на САЩ към Китай, който ще обявят за "новото плашило" вместо Русия.

В същото време Макгрегър не изключи възможността за ескалация на конфликта в Украйна до състояние на "ужасна регионална война" с участието на САЩ. Експертът обясни, че Полша, стремейки се да „върне историческите земи“, които сега, според Варшава, „са част от Украйна и дори Беларус“, може да изпрати войски в Западна Украйна и да влезе в открит конфликт с Русия. В този случай Вашингтон може "против волята си" да бъде въвлечен във военен конфликт в Западна Украйна. Ситуацията бързо ще "излезе извън контрол", защото "руснаците няма да го търпят", заключава експертът.

trud.bg

3 Коментара

Анонимен

1 year before

За тези, които нямат проблем с английския език, препоръчвам ви да намерите канала полковник Макгрегър в YouTube. Той има боен опит от войните в Ирак и бившата Югославия, докторат. Изключително логично мислене, а също и умение да представя своите мисли на достъпен език. Учуден съм, че има знания за историята и случващото се сега в Русия на ниво много по-високо от много българи. Обективни анализи и оценки на събитията. Моето лично мнение е, че САЩ като държава може само да съжаляват, че не ползват толкова интелигентен експерт с боен опит в администрацията си.

Коментирай

Мина

1 year before

А дали РФ, предизвикана “против волята си” няма да си върне подаръка от Сталин за Полша? Ей така- “против волята си”?! Тя не иска и се дърпа, ама като се е стигнало дотам?! И я дърпате за опашката? Коя гризли ще стои да ви търпи сеира? Вие мечка виждали ли сте и срещали ли сте? Не сте. Сега срещнахте. Гарантирам ви- срещата с разярена мечка не вещае нищо добро. Още по- малко среща с мечка, на чиито мечета сте посегнали с кръвожадните ви ръце!

Коментирай

Мина

1 year before

На маймунарника, наричащ себе си “парламент”, НС, и т.н. Изнасящ се от сградата на НС и нанасящ се в сградата на партийния дом: Заявявам- от днес, 06.08.2023, прекратявам всички договори с всеки един от вас и забранявам да използвате гласа ми за каквито и да било решения! Писани и неписани! Отсега нататък, всяко ваше действие ще бъде без моето съгласие и без моето участие! Съответно да се третира против волята ми!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.