“Добре дошли в ада”: Пригожин се появи?

https://svobodnoslovo.eu/svyat/dobre-doshli-v-ada-prigozhin-se-poyavi/113543 SvobodnoSlovo.eu
“Добре дошли в ада”: Пригожин се появи?
Евгений Пригожин се появи за пръв път след проваления опит за бунт в Русия. Кадри, разпространени от Telegram канали, показват как собственикът на частната армия посреща свои бойци. Твърди се, че видеото е заснето в Беларус.
 

Във видеото, чиято автентичност не е потвърдена, се вижда тъмен силует с шапка и се чува глас, идентичен с този на Пригожин. Твърди се, че от Вагнер ще обучават беларуската армия. Собственикът на ЧВК “Вагнер” говори на тълпа от мъже като им казва, че армията им няма да се върне в Украйна и ще стане беларуска армия.

 

Видеото завършва с глас, който казва на английски “Добре дошли в ада”. Смята се, че този глас принадлежи на заместникът на Пригожин, Дмитрий Уткин, който се зарича, че това “не е краят”. 

 

Припомняме, че всичко се случи след опита за бунт на армията на Пригожин в края на юни, случил се след месеци напрежение с ръководството в Министерството на отбраната. Освен това действията на “готвача на Путин”, както е известен Пригожин, последваха и ясна заявка, че частните военни организации ще влязат под крилото на руското МО. Единствено Пригожин отказа да се подчини. 

 

На около 100 км от Москва обаче Пригожин и армията му спряха своя “поход за справедливост” след преговори с беларуския президент Александър Лукашенко, който сключи сделка с Пригожин и им предложи изгнание в Беларус. Именно там се смяташе, че се намира Пригожин, но неотдавна самият Лукашенко заяви, че собственикът на “Вагнер” е в Санкт Петербург и пътува свободно.

 

Оттогава има противоречиви съобщения за местонахождението на Пригожин.

Миналата седмица Кремъл съобщи, че собственикът на Вагнер е бил в Москва на 29 юни, където се е срещнал с руския президент Владимир Путин заедно с другите полеви командири на Вагнер.

https://frognews.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.